koláče/dezerty/muffiny

Mrkvovo-špaldové cookies

 

Občas zájdem aj na svoj vlastný blog a pokukám ako to tam vyzerá :). A ako som si ho naposledy tak prezerala, zistila som, že v priečinku cookies mám len jeden recept. To musím napraviť, si v duchu hovorím. Cookies nepatrí medzi moje „top“ sladké maškrtenie. Radšej si spravím nejaký fajný koláčik. Takže úloha to bola pre mňa neľahká. Dlho som rozmýšľala aké sladké kolieska by to mohli byť. Všade sú len tie klasické s kopou čokolády. Ani neviem ako vo mne skrsla myšlienka, že by to mohli byť trebárs mrkvové. Mrkvu mám vždy doma (kto varí svojím drobcom príkrmy, to pozná). A už boli aj v trúbe. Sú mäkunké, vláčne a švacla som tam čokinu. Také ideálne deckám na desiatu, či do auta na dlhé cestovanie. Niekedy si ich pripravte .. Toľko k dnešnému pečeniu. A ja som spokojná, že môj priečinok s cookies sa trošku rozrástol o jedny milé, chutné a zdravé ..


Ingrediencie ( cca 12ks)

  • 60g ovsené vločky
  • 80g celozrnná špaldová múka
  • 50g zmäknuté maslo
  • 60g trstinovú cukor
  • 70g nastrúhaná mrkva (cca jedna stredná)
  • 1 vajíčko
  • 1/2 Čl vanilkový extrakt
  • 1/2 Čl škorice
  • 1/4 Čl muškátový oriešok
  • trošku soli
  • 1/2 Čl vínny kameň
  • 1/3 ČL sóda bikarbóna
  • 40g nakrájaná čokoláda

Postup

  1. V jednej mise si zmiešame múku, ovsené vločky, muškátový oriešok, škoricu, trošku soli, vínny kameň a sódu bikarbónu.
  2. V druhej mise si vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme vajíčko, jemne prešľaháme a nakoniec pridáme vanilkový extrakt a nstrúhanú mrkvu a poriadne premiešame.
  3. Suché ingrediencie pridáme k mokrej zmesi, pridáme na drobno nakrájanú čokoládu a vypracujeme cesto, ktoré dáme na cca hodinku do chladničky.
  4. Z vychladnutého cesta formujeme guľky, ktoré na plechu vystlanom papierom na pečenie jemne sploštíme.
  5. Pečieme na 170°C cca 10-13minút.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *