Nezaradené,  vegetariánske

Fazuľové lúsky s miso dresingom

Jednoduché a ľahké jedlo z panvice. Výborné ako ľahká večera. Nájdete v nej aj strukovinu, aj obilninu a i zeleninu. A ako čerešnička na torte je kefírový miso dresing.


Počet porcií: 2-3    Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie

  • Šálka uvareného bulguru
  • 1/2 šálky belugy šošovice
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL nastrúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Miska fazuľových lúskov
  • 1 paprika
  • 6 cherry rajčín
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL medu
  • Trošku vody

Miso dresing

  • 4 PL olivového oleja
  • 3 PL kefíru
  • 3⁄4 ČL miso pasty
  • 3⁄4 ČL medu
  • Rada pridávam aj kúsok wakame riasy alebo nori vločky 

Postup
1. Bulgur uvaríme. Belugu namočíme na pár hodín a tiež uvaríme.
2. Na panvici rozpálime olivový olej a na ňom osmahneme nastrúhaný zázvor a cesnak. Pridáme lúsky, na prúžky nakrájanú papriku a cherry rajčiny, pridáme sójovú omáčku, med a trošku vody a dusíme pár minút. Do panvice pridáme aj uvarenú belugu a bulgur.

Miso dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Na záver, tesne pred podávaním ho primiešame do panvice a zamiešame.


Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *