Fazuľové lúsky s miso dresingom
Jednoduché a ľahké jedlo z panvice. Výborné ako ľahká večera. Nájdete v nej aj strukovinu, aj obilninu a i zeleninu. A ako čerešnička na torte je kefírový miso dresing.
Počet porcií: 2-3 Čas prípravy: 20 minút
Ingrediencie
- Šálka uvareného bulguru
- 1/2 šálky belugy šošovice
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL nastrúhaného zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- Miska fazuľových lúskov
- 1 paprika
- 6 cherry rajčín
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 ČL medu
- Trošku vody
Miso dresing
- 4 PL olivového oleja
- 3 PL kefíru
- 3⁄4 ČL miso pasty
- 3⁄4 ČL medu
- Rada pridávam aj kúsok wakame riasy alebo nori vločky
Postup
1. Bulgur uvaríme. Belugu namočíme na pár hodín a tiež uvaríme.
2. Na panvici rozpálime olivový olej a na ňom osmahneme nastrúhaný zázvor a cesnak. Pridáme lúsky, na prúžky nakrájanú papriku a cherry rajčiny, pridáme sójovú omáčku, med a trošku vody a dusíme pár minút. Do panvice pridáme aj uvarenú belugu a bulgur.
Miso dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Na záver, tesne pred podávaním ho primiešame do panvice a zamiešame.