polievky

Fazuľovo-tekvicový guláš

Jeseňou prevoňané jedlo, taký je tento guláš alebo stew. Tekvica, zemiaky, mrkva a kopec strukovín. Ideálne za zahriatie i zasýtenie. Radi pripravujeme túto verziu, tak ju pridávam aj Vám, ak by ste chceli skúsiť.


Počet porcií: 6-8      Čas prípravy: 40 minút

Ingrediencie

  • Viac druhov fazule (ja som použila 4 druhy_ veľkú maslovu, strakatú, bielu a adzuki fazuľu), dokopy tak 3 šálky neuvarenej
  • masť
  • 5 cibúľ
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 malé hokaido
  • 4-5 zemiakov
  • 2 papriky
  • 3 mrkvy
  • Červená paprika, údená červená paprika, majoránka, kurkuma, soľ, korenie
  • 3 PL rajčinového pretlaku
  • Voda+vývar
  • 2 hrste čerstvého špenátu, mangoldu alebo mladého kelu..

Postup

  1. Strukoviny si deň alebo večer vopred namočíme do vody. Na druhý deň ich prepláchneme a uvaríme do mäkka.
  2. V hrnci rozpustíme masť a na nej orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zatiaľ si zemiaky, tekvicu, papriku a mrkvu pokrájame na kocky. Pokrájanú zeleninu pridáme do hrnca k cibuľovému základu. Pridáme všetky koreniny a soľ. Zamiešame a 5 minút dusíme prikryte. 
  3. Pridáme pretlak, uvarenú fazuľu, zalejeme vodou alebo vývarom. Varíme, kým je zelenina mäkká, asi 10 minút. Stiahneme z ohňa.
  4. Teraz môžeme odobrať za malú misku zmesi a rozmixovať  a pridať naspäť do stew. Tak bude krásne husté. Na záver pridáme nasekaný mangold či špenát. Dobrú chuť!

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *