fermentovanie,  GAPS,  nátierky,  základné

Fermentovaná marhuľová nátierka

Toto je moja obľúbená fermentovaná nátierka, ktorú si pripravujeme hocikedy v roku, lebo nám na ňu stačia sušené marhule. Je skvelá do jogurtov, ku granole, na palacinky či lievance alebo ňou potrieť upečený korpus. Je jednoduchá na prípravu a je sladká aj napriek tomu, že ide o fermentovaný produkt. Tak nech sa páči. Skúste túto dobrotu.


Ingrediencie

  • hrnček nesírených sušených marhúľ
  • 1/3 ČL soli
  • 2 PL srvátky
  • 2-3 PL medu

Postup

  1. Sušené marhule zalejeme horúcou vodou a necháme 5 minút zmäknúť.
  2. Marhule scedíme, vložíme do mixéra, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme na jemnú hmotu. Podľa chuti si môžete pridať ešte med.
  3. Prikryjeme víčkom, zatiahneme a necháme dva dni pri izbovej teplote. Potom premiestnime do chladničky a spotrebujeme do 2 mesiacov.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *