
GAPS banana bread
Pred Veľkou Nocou som kúpila kopec banánov. Banány na Veľkú Noc, to bol nápad! Samozrejme, že v tom množstve iného chutného jedla sa ich nikto ani nedotkol. A tak po sviatkoch som našla v špajzi už dosť prezreté banány. Práve také sa inak na GAPS protokole konzumujú. Niektoré som dala do mrazničky a bude z nich super zmrkzka. A z ostatných som pripravila banánový koláčik. Ten robíme doma pravidelne, ale v lepkovej verzií. Tentoraz som ho pripravila z kokosovej a mandľovej múky a trošku kefíru. A dopadol naozaj skvelo!
Prvýkrát som ho pripravovala len z troch banánov a v malej forme. Aj tak môžete spraviť. Ale koláčik sa zjedol za chvíľu a tak som ho pripravila rovno z dvojnásobného množstva. Tak je krásne vysoky. Množstvo preto nechám na Vás.
Smelo do jeho prípravy. Je to veľmi jednoduchý recept bez váženia. Mám z neho veľkú radosť!
Čas prípravy: 10 minút
Počet porcií: Forma 30 x 11 cm
Ingrediencie
- 1 aj 1/3 ČL sódy bikarbóny
- 1/4 ČL soli
- 1 šálka mandľovej múky
- 1 šálka kokosovej múky
- 6 vajíčok
- 6 PL kefíru
- 6 menších alebo stredných prezretých banánov
Postup
- Rúru zapneme na 175 stupňov.
- V jednej miske zamiešame spolu sódu bikarbónu, soľ, mandľovú a kokosovú múku.
- V druhej miske ručnou metličkou spolu vymiešame vajíčka a kefír. Pridáme vidličkou popučený banán.
- Obe zmesi spojíme a vymiešame hladké cesto. Trvá to pár sekúnd.
- Cesto vylejeme do obdĺžnikovej formy, ktorú buď vymastíme a vysypeme kokosovou múkou alebo vystelieme papierom na pečenie.
- Pečieme 40-50 minút alebo dokým nebude banánový chlebík upečený. Čas pečenia závisí od zvolenej formy a tak celkovej výšky banánového chlebíka.





