GAPS,  koláče/dezerty/muffiny

GAPS banana bread

Pred Veľkou Nocou som kúpila kopec banánov. Banány na Veľkú Noc, to bol nápad! Samozrejme, že v tom množstve iného chutného jedla sa ich nikto ani nedotkol. A tak po sviatkoch som našla v špajzi už dosť prezreté banány. Práve také sa inak na GAPS protokole konzumujú. Niektoré som dala do mrazničky a bude z nich super zmrkzka. A z ostatných som pripravila banánový koláčik. Ten robíme doma pravidelne, ale v lepkovej verzií. Tentoraz som ho pripravila z kokosovej a mandľovej múky a trošku kefíru. A dopadol naozaj skvelo!

Prvýkrát som ho pripravovala len z troch banánov a v malej forme. Aj tak môžete spraviť. Ale koláčik sa zjedol za chvíľu a tak som ho pripravila rovno z dvojnásobného množstva. Tak je krásne vysoky. Množstvo preto nechám na Vás.

Smelo do jeho prípravy. Je to veľmi jednoduchý recept bez váženia. Mám z neho veľkú radosť!


Čas prípravy: 10 minút

Počet porcií: Forma 30 x 11 cm

Ingrediencie

  • 1 aj 1/3 ČL sódy bikarbóny
  • 1/4 ČL soli
  • 1 šálka mandľovej múky
  • 1 šálka kokosovej múky
  • 6 vajíčok
  • 6 PL kefíru
  • 6 menších alebo stredných prezretých banánov

Postup

  1. Rúru zapneme na 175 stupňov.
  2. V jednej miske zamiešame spolu sódu bikarbónu, soľ, mandľovú a kokosovú múku.
  3. V druhej miske ručnou metličkou spolu vymiešame vajíčka a kefír. Pridáme vidličkou popučený banán.
  4. Obe zmesi spojíme a vymiešame hladké cesto. Trvá to pár sekúnd.
  5. Cesto vylejeme do obdĺžnikovej formy, ktorú buď vymastíme a vysypeme kokosovou múkou alebo vystelieme papierom na pečenie.
  6. Pečieme 40-50 minút alebo dokým nebude banánový chlebík upečený. Čas pečenia závisí od zvolenej formy a tak celkovej výšky banánového chlebíka.


Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.