
Thajská kari polievka
Thajskú kari polievku doma ľúbime. Veľmi. Síce neviem, či je naozaj thajská, ale kari v nej je, tak aspoň druhá časť názvu sedí. Niektorým sa Vám v stories páčila, celkom sa mi ju podarilo aj odfotiť, tak škoda ju sem nepridať, všakže.
Tutohľa, z čistej lásky k Vám, pridávam receptoš na našu verziu tejto hrejivej, prevoňanej a úžasnej polievky.
Užívajte si ju v radosti! Je skvelá!
Čas prípravy: 30 minút Počet porcií: 6
Ingrediencie
- Hrnček oranžovej ( červenej )šošovice
- Kokosový olej alebo prepustené maslo
- Cibuľa
- Cesnak
- Trošku zázvoru
- Korenie:kari, garam masala, rímska rasca, koriander, červená paprika, kurkuma
- Kari pasta (ak nemáte, nevadi)
- Zelenina (mrkva, tekvica, cuketa, paprika, paradajky)
- Soľ
- 3-4 ks Citrónovej trávy
- Kokosové mlieko
- Vývar alebo voda
- Petržlenová vňať, koriander
- Ryžové rezance
Postup
1. Šošovicu si pár hodín vopred namočime do vody. Po namočení ju prepláchneme a scedíme.
2. V hrnci roztopíte kokosový olej alebo prepustené maslo. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Osmahneme. Pridáme všetky koreniny a kari pastu ak máte, a na miernom ohni necháme prevoňať.
3. Zeleninu si zatiaľ ošúpeme a nakrájame, ako sa nám páči. Tvrdšiu zeleninu (hokajdo, mrkvu) hodíme do hrnca, posolíme, podlejeme troškou vody a dusíme prikryté pár minút.
4. Pridáme aj ostatnú zeleninu (ja som dala cuketu, papriky a rajčiny), scedenú šošovicu, posolíme (ak dávate vývar, stačí len trošku soli), zalejeme kokosovym mliekom a vývarom (alebo vodou), pridáme citrónovú trávu (jedna milá osôbka na sociálnych sieťach mi poradila citrónovú trávu plochou stranou nožíka popučať, kvôli jej intenzite. Ďakujem za super tip! ) a varíme, aby bolo všetko uvarené tak, ako vám vyhovuje.
5. Dozdobíme koriandrom alebo petržlenovou vňaťkou a podávame s ryžovými rezancami.



