GAPS,  smoothies a nápoje,  Vianoce

Kefírovo-perníkové latté

V zime sa žiada teplých nápojov. Varné víno, punč, teplý bylinkový čaj, teplé cappucino .. Ideálne na zimné dni! Toto kefírové latté, ak som ho tak mohla nazvať, nie je síce teplé, ale je príjemne osviežujúco- hrejivé. Je to vďaka perníkovému koreniu, škorici a štipke kurkumy.. Sú to koreniny, ktoré zahrejú Vaše vnútro. Kefír dodá zase probiotické kultúry a iné vzácne látky pre naše telo … Neviem ako bude chutiť Vám, ale u nás chutí všetkým! A ako inak .. pripomína mi to Vianoce. Ja si najradšej takýto nápoj pripravím večer k Vianočnej rozprávke, pritúlim si moju rodinu a sme spolu.. Lebo to je všetko.

A tento rok je to môj posledný recept. Žiadalo sa mi, aby bol kefírový. Lebo tak veľmi ho mám rada a tak silno je zapísaný v našej kuchyni. Veď aj celá moja kniha je o ňom.. Je to jednoducho náš milovaný kefír.

Ďakujem, že ste aj tento rok boli so mnou a spolu sme mohli variť, piecť, objavovať nové chute a jedlá. Tento rok bol pre nás náročný, no s Božou pomocou sme ho zvládli a kráčame ďalej. Verím, že si cez Vianočné sviatky trošku oddýchneme, to si veľmi prajem. I Vám prajem, aby ste si oddýchli a načerpali síl. Vypli mobily, chodili do prírody a prechádzky, pozreli si Vianočnú rozprávku, navštívili rodinu a oddychovali .. Zima nás volá k odpočinku. A k zahĺbeniu sa viac do vlastného vnútra. Verím, že v ňom nájdeme všetko podstatné pre pokojný život.. Tak priatelia, požehnané a milostiplné Vianočné sviatky Vám prajem. Buďme nositeľmi Svetla, Nádeje a Lásky, ktoré tento svet tak potrebuje. 


Počet porcií: 1 porcia alebo dve menšie   Čas prípravy: 5 minút

Ingrediencie

  • 1 šálka hustého kefíru
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL škorice
  • 1/3 ČL kurkumy
  • 1 PL kakaa
  • 1-2 PL medu
  • škorica
  • šľahačka

Postup

  1. Na toto latté odporúčam hustý kefír. Výborné je aj s klasickým, ale keď si chcete užiť efekt hustého perníkového nápoja, hustý kefír je to pravé. To môžete dosiahnuť tak, že pri fermentovaní necháte oddeliť srvátku. Potom pri cedení opatrne vylejeme srvátku a následne kefír do inej nádoby.  Alebo po klasickom precedení kefíru ho vložíme do utierky a necháme chvíľku odtiecť srvátku.
  2. Do vyššieho pohára vložíme všetky ingrediencie a tyčovým mixérom rozmixujeme. 
  3. Prelejeme do pohára, dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a škoricou alebo škoricovým cukrom.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *