bezlepkové

Frittata s lososom, pórom a kozím syrom

Frittatu robíme doma pravidelne. Je to úžasne variabilné jedlo, ktoré pripravujeme na desiatky spôsobov. Pár dni dozadu prišla na rad aj táto varianta, ktorá nám veľmi chutila. Pripravila som ju na našu rodinnú oslavu. Použila som náš doma vypestovaný pór a cuketu. To ma vždy tak teší, keď si môžem vyjsť do vlastnej záhradky a odtrhnúť úrodu, ktorú ďalej môžem spracovať a živiť tým svoju rodinu.. A k tomu losos a kozí syr. Och, aká bola dobrá! Vyskúšajte ju niekedy.


Počet porcií: 8 Čas prípravy: 40 minút

Ingrediencie

1 pór

1 PL masti

1 menšia cuketa

1 miska lososa (cca 300g)

dve hrste kozieho syra

1 rajčina

12 vajíčok

soľ

korenie

hrsť petržlenovej vňate

Postup

  1. Pór nakrájame na tenké kolieska a cuketu a lososa na malé kocky.
  2. Na masti osmahneme pór dozlatista. Trvá to zopár minút.
  3. Pridáme cuketu, posolíme a chvíľku dusíme, aby cuketa mierne zmäkla.
  4. Cuketu dáme bokom na panvici a vložíme do stredu lososa, mierne posolíme, pridáme štipku čierneho korenia. Restujeme krátko, losos je rýchlo hotový.
  5. Vajíčka rozbijeme do jednej misky a posolíme. Vajíčkovú zmes vylejeme do panvice, na vrch pridáme kozí syr, na plátky nakrájanú rajčinu a hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
  6. Pečieme približne 30 minút na 180-190 stupňov alebo toľko, aby bola celá frittata upečená.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *