vegetariánske

Špaldové cestoviny aglio e olio so sušenými paradajkami

 

V rámci testovania dmBio produktov mi domo prišli špaldové cestoviny. U nás cestoviny milujeme a ja by som len vymýšľala, čo by som do nich našvácala. Tentoraz tu mám pre Vás ale úplne že jednoduchý receptík. Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása a pre tieto cestoviny to dokonale platí. Možno si poviete po prečítaní surovín, že veď to musia byť úplne suché a nevýrazné cestoviny, ale nehádžte ešte flintu do žita a dajte im šancu. Tieto cestoviny  nie sú ani suché, ani fádne, ani bez chuti. Sú dokonalé! Teda ak máte radi vecičky, ktoré do nich idú. Prvý krát som ich jedla u mojej sesternici v Blave a tiež som neverila, že tak dobré cestoviny sú tak rýchlo spravené a potrebujete k nim minimum vecí.  Odvtedy si ich doma robievame a ja nedám na ne dopustiť.
Opražený cesnak s chili a dávkou olivového oleja, kvalitného olivového oleja, to Vám radím. A nie že dáte do panvice pár kvapiek oliváču, potom sa nečudujte, že cestoviny budú suché. Pekne dajte toľko olivového oleja, aby sa v nich cesnak parádne smažil. No nie zas pol deci.  Však vy to už viete odhadnúť. K tomu kvalitné sušené paradajky ( odporúčam nie nakladané v oleji, ale len balené, ja ich kupujem v bio obchode a posledné dva roky si ich sama suším), parmezán a hotovka. Nie je k nim treba žiadna smotanová omáčka či nezmyselný kečup. Takto sú fajnotinkové, dokonalé a s pohárikom bieleho vínka úplná bomba…



Ingrediencie ( na dve porcie)

  • špaldové špagety (na dve porcie)
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • kúsok chilli (podľa chuti)
  • hrsť sušených rajčín
  • hrsť strúhaného parmezánu
  • soľ
  • olivový olej
Postup
  1. Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode.
  2. Cesnak si nakrájame na tenké plátky. Chilli si nakrájame na malé kúsky a sušené rajčiny si nakrájame na väčšie kúsky.
  3. Olivový olej nalejeme do panvice. Spokojne dajte viacej, je to základ pre cestoviny a tiež je dobrý na to, aby Vám cesnak neprihorel.
  4. Cesnak vložíme do rozpáleného oleja a na MIERNOM ohni restujeme. Dajte si pozor, aby Vám cesnak nezhorel, inak bude horký.
  5. Po chvíľke pridáme chilli a ďalej restujeme.
  6. Pridáme sušené rajčiny a ešte chvíľku, podľa toho v akom stave je cesnak, restujeme. Odstavíme z ohňa a pridáme scedené cestoviny, dosolíme a poriadne premiešame.
  7. Podávame s nastrúhaným parmezánom. MŇAM!

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *