bezlepkové,  bezmliečne

Raw ferrero rocher

Nie som nejaký fanatik raw jedla a koláčikov, rada si pochutnám trebárs aj na kysnutých moravských koláčikoch, ale TOTO je teda pecka! Tieto raw ferrero rocher guľky sú úplne famózničkovské a stali sa mojou Veľkonočnou „vypekaciou“ istotou (v preklade znamená, že ich určite budem robiť na Veľkú Noc 🙂 🙂 )! Nepečené, rýchle, bezlepkové, bezlaktózové, čisto raw .. a … dokonalej chuti. Kopec orechov, ďatle, fajné kakao s kopou dobrých látok a obaľované v kvalitnej raw čokoláde (môžete použiť aj obyčajnú kvalitnú horkú čokoládu). Keď som tieto guľky dávala chutnať mojej maminke, neverila, že vo vnútri nie je kopec čokolády :). „No fakt nie je! „, som len dookola opakovala 🙂
Ak aj nie teraz, no niekedy ich pripravte svojej rodinke. Za chvíľku sú hotové a diéta- nediéta, ručím Vám, že budete na ne chodiť do chladničky potajme aj v noci 🙂 … Krásne a pokojné blížiace sa Veľkonočné dni!

PRÍPRAVA: cca 20 min.

Ingrediencie ( na cca 20-24 guliek)

  • 1 šálka ďatlí bez kôstok
  • 80g mleté lieskovce
  • 30g kakao z nepražených kakaových bôbov
  • štipka soli
  • cca 20 celých lieskovcov
  • 50g na hrubo pomletých lieskových orechov na obalovanie
  • 50g horkej raw čokolády
  • 1/2 ČL kokosový olej
Postup
  1. Ďatle zalejeme vriacou vodou na 5 minút.
  2. Do mixéra dáme scedené ďatle, lieskovce, kakao a štipku soli a mixujeme do kým nám nevznikne jednotná hmota.
  3. Z hmoty formujeme malé guľky, do stredu ktorých dáme jeden lieskový orech.
  4. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom.
  5. Guľky obalujeme v roztopenej čokoláde, necháme cca minútku postáť a obalíme v lieskových orechoch pomletých na hrubo.
  6. Dáme do chladničky stuhnúť.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *