Aj Vám sa stane, že potrebujete niečo upiecť, nemáte možnosť sa za 5 minút dostať do obchodu a tak spájate čo doma nájdete ? No mne sa to stalo práve pár dní dozadu  a koľké šťastie. Inak by asi nevznikol tento ultra šťavnatý a zdravý koláčik, ktorého sme sa nevedeli s Miškom dojesť. Vlastne asi by som sa mala pokorne priznať, že som zjedla z tohto koláča viac ako môj manžel a to u mňa nie je na dennom poriadku. Naschvál píšem, že šťavnatý, pretože mak má občas tendenciu byť v koláčoch trochu suchý. A pocit, keď s a mi krkom doslova prediera mak je malou nočnou morou.

Na internete nájdete viacero inšpirácíi na kombošku tvarohu a maku. Takže trošku som sa inšpirovala a tak trošku viac osm si ho pripravila podľa seba. Hotový je za chvíľu. Žiadna veda to nie je, každá vrstva vznikne iba zmiešaním všetkých surovín dokopy. A môžete si ho kľudne obmieňať do všakovako-možných kombinácii.
Verím, že si niekedy spravíte tento dobrý koláčik. Ja som sa rozhodla tajne si ho premenovať na pracovný názov  „V jednoduchosti je krása“ 🙂

Ingrediencie
cesto

  • 150g špaldovej celozrnnej múky
  • 50g trstinového cukru
  • 70g pomletých ovsených vločiek
  • 130g masla
  • 2 ČL vínny kameň ( kypriaci prášok bez fosfátov)
  • 2 žĺtka

maková plnka

  • 200g mletý mak
  • 1 PL ďatlového sirupu
  • 50g rozpusteného masla alebo kokosového bio oleja
  • 200g domácich zaváraných višní
  • 1 PL domáceho džemu
  • 1 vajíčko
  • 2 PL višňovej šťavy

tvarohová plnka

  • 250g nízkotučný jemný tvaroh
  • 2 vajíčka
  • 1 kyslá smotana
  • 1 PL agáve sirup
  • pol ČL vanilkového extraktu


Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a natlačíme do formy.
  2. Na makovú plnku tiež všetko zmiešame dokopy a vylejeme na cesto.
  3. Na tvarohovú plnku opäť zmiešame všetko dokopy a vylejeme opatrne na makovú plnku. Maximálne jednoduché.
  4. Pečieme na 180°C cca 50minút.
  5. Vrch môžeme dozdobiť višňami..