zmrzliny

Jahodová cheesecake zmrzka

Leto už je tu a tak už aj my žijeme zmrlinami a nanukmi. Och čo by sme v lete bez nich robili :). A keďže som za domáce veci, takú jednu úplne jednoduchú zmrzku som sa rozhodla pripraviť. Je úplne mega dobrá! Nie je možno extra zdravá, no neviem ako by som do nej dostala napríklad takú pohánkovú múku. Ale o to nejde vlastne. Hlavné je, že chutí úžasne. A viete čo? Ja mám také pravidlo, že všetko s mierou. Aj slanina je dobrá, ak je domáca a ak jej nezjete kilo. Nie som veľký zástanca všetkého bio, i keď je to super a na niektoré veci nedám dopustiť. Občas mám ale pocit, že všetci žijú iba bio, špaldovým pečivom a v konečnom dôsledku všetko opäť iba kupujú. Čo je pre mňa najdôležitejšie a dôležitejšie ako všetky kupované bio potraviny je to, že určité veci si doma sama vyrobím, či dopestujem alebo máme blízko fajn lokálne zdroje hlavne na mäso. Áno je náročné, hlavne časovo, si doma piecť chlieb, do toho chodiť okopávať záhradku, piecť si doma sladké namiesto kupovaných keksíkov, starať sa o rodinu, nakupovať, stavať dom, upratovať, venovať sa rodinke, ale poviem Vám, že to stojí za to. Nie vždy to ide a určite sa nemôžeme stať otrokom kuchyne, ale dobrý domáci chlebík upiecť zase nestojí toľko času. My sa z toho vždy veľmi tešíme a už sa nevieme dočkať, kedy budeme bývať v našom vysnívanom domčeku na kopečku a budem si tam pestovať zeleninku, ovocie a snáď sa tam zmestia aj sliepky, zajace a domáce kurence. Aby sme boli opäť o niečo bližšie k prírode ..
No ale aj keď budete všéétučko kupovať v obchodoch, nevadíííí, spravte si aspoň túto parádnoš zmrzku 🙂 Je úplne mňamková …

Ingrediencie

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL trstinový cukor
  • 100g cream cheese
  • 150g jahody
  • 1/2 ČL vanilkový extrakt
  • 4ks celozrnné keksíky

Postup

  1. Šlahačku si vyšľaháme s cukrom do tuha.
  2. Keksíky si rozdrvíme na také drobnejšie časti, ale nie úplne na „prášok“. (aby sme ich cítili v zmrzke)
  3. K vyšľahanej šlahačke pridáme na polovice nakrájané jahody a cca 15 sekúnd spolu šľaháme.
  4. Zmes nalejeme na rozdrvenné keksíky.
  5. Cream cheese si zvlášť krátko prešľaháme s vanilkovým extraktom a primiešame ku šľahačkovej zmesi.
  6. Celú zmes poriadne premiešame, nalejeme do nádoby a dáme zamraziť na pár hodín do mrazničky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeden komentár

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *