vegánske,  vegetariánske

Indický dhal

Ako len máme radi toto rýchle a koreninami prevoňané jedlo! Šošovicový dhal je u nás doma veľmi často, či už len tak samý alebo s vajíčkom, grilovaným syrom alebo rybou. je to veľmi jednoduché jedlo a receptov na dhal je na internete neúrekom. ja Vám ponúkam našu obľúbenú verziu tohto jedla.

Dobrú chuť!


Počet porcií: 2

Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 1 a pol šálky červenej šošovice
  • prepustené maslo alebo olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL rímskej rasce
  • 1/2 ČL koriandru (podrveného alebo mletého)
  • 1/2 -1 ČL garam masaly
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 2 paradajky
  • 1 a štvrť šálky vody
  • soľ
  • voliteľné- chilli
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Niektorí červenú šošovicu nenamáčajú. Z časového hľadiska netreba, ja ju však namáčam pre minimalizovanie antinutirentov a ľahšiu dostupnosť dobrých látok. Takže ju pár hodín vopred namočíme do vody. Pred prípravou dhalu ju zlejeme, poriadne prepláchneme.
  2. Na prepustenom masle alebo olivovom oleji osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme všetky koreniny a na miernom ohni necháme prevoňať. Na panvicu pridáme scedenú šošovicu, nadrobno nakrájanú paradajky a zalejeme vodou.
  3. Varíme na miernom ohni cca 10-12 minút, aby sa šošovicu aj paradajky rozvarili. Celú zmes občas premiešame a ak je treba, pridáme ešte trošku vody. Na záver dochutíme petržlenovou vňaťou.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *