Vianoce

Ďatlovo-orechové guľky s perníkovým korením

Raw guľky sú vždy vďačná dobrota. Sú veľmi jednoduché na prípravu. A u nás sa nikdy nestratia. Najčastejšie robíme kombináciu ďatlí a kokosu. No ak chceme slávnostnú verziu raw guliek, kokos vymením za orechy. Buď za vlašské alebo pražené lieskovce. To je potom dobrota. A tentokrát som pridala aj perníkové korenie a prepustené maslo. Nedávno som totižto robila nátierku zo sušených ďatlí a pridala som do nej prepustené maslo. . Celá nátierka chutila ako karamel! Úžasná bola! Tak si vravím, že pridám ho aj do guliek. A funguje tam skvelo. No tieto guľku sú jednoducho famózne. Vychutnajte si ich tiež.

Pomer ďatlí a orechov či kokosu je veľmi individuálny. Niekomu chutia viac orechové či kokosové a niekomu zas ďatlové. Aj v prípade, že pridávate ďatlovú pastu, vôbec nie je potreba sa báť koľko prisipať orechov/kokosu. Do misky dajte šálku datlovej pasty a podľa chuti pridávajte a zapracujte sypkú zložku. Úžasne sa do guliek hodí aj kvalitne kakao, na malé kúsky nalámaná čokoláda a pre dospelých trebárs trošku rumu. Jednoducho si tieto vianočné guľky pripravte slávnostne ako len túžite!

 

Počet porcií: 15 guliek      Čas prípravy: 20 minút 

Ingrediencie

  • 1 šálka sušených ďatlí
  • 2 PL prepusteného masla
  • 1-2 šálky pomletých vlašských orechov
  • 1 ČL perníkového korenia

skvelé chutia s 

  • 1-2 PL kvalitného kakaa
  • hrsť nasekanej čokolády
  • pre dospelých trochu rumu

Postup

  1. Ďatle namočíme do horúcej vody na pár minút. Scedíme, vložíme do mixéru, pridáme prepustené maslo a rozmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme pomleté vlašské orechy a perníkové korenie. Všetko spolu zamiešame. Orechov pridajte toľko, aby Vám zmes čo najviac chutila. Niekomu guľky chutia viac ďatľov, iným zase viac orechové.  Pridať môžete aj kúsky čokolády či lyžicu kakaa. 
  2. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré obalíme v pomletých orechoch alebo v kakau. Skladujeme v chladničke.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *