Banana bread

Vraj je na internete okrem kváskovania aj mánia banánových chlebíkov. Ani som o tom netušila! Ty áno? Nech to je už akokoľvek, prinášam ti aj náš obľúbený recept na banana bread … Je úplne jednoduchý a taký super! Sú v ňom ovsené vločky a pohánková múka. Chutil celej rodine a nestihla som ho ani poriadne odfotiť. Ešte teplý zmizol z povrchu zemského.

Na banana bread ti stačí jedna miska a jeden tanier. Koláčik je aj bezlepkový, ak použiješ bezlepkové ovsené vločky. A ak použiješ kokosový olej, tak je aj prirodzene bezmliečny. Takže sa stáva naozaj super neutrálnym. Naopak, ak pohánkovú múku nemáš alebo nie si s ňou kamoš, použi hocijakú inú. U nás sa vždy zje na posedenie, do hodiny ho už niet. Neviem ako tí vaši doma, ale u nás doma by všetci len jedli 🙂

Forma 24×11 cm Čas prípravy: 10 minút

Ingrediencie

  • 100 g masla ( alebo kokosového oleja)
  • 60 g cukor
  • 3 banány (+ 1 na vrch)
  • 2 vajíčka
  • trošku vanilkového a škoricového extraktu (alebo vanilky a škorice)
  • 100 g rozmixované ovsené vločky
  • 80 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky
  • štipka soli
  • 6 g vínneho kameňa
  • dve hrste nasekanej kvalitnej vysoko percentnej čokolády ( cca 80 g)

Postup

  1. Rúru zapneme na 180 stupňov.
  2. Zmäknuté alebo roztopené maslo zmiešame s cukrom.
  3. Banány popučíme vidličkou a primiešame k maslovej zmesi. Pridáme vajíčka, extrakty a poriadne zamiešame ručnou metličkou.
  4. Pridáme rozmixované ovsené vločky, pohánkovú múku, štipku soli a vínny kameň a zamiešame.
  5. Čokoládu si nasekáme na drobné kúsky. Primiešame.
  6. Zmes premiestnime do formy,  uhladíme a na vrch položíme prekrojený banán.
  7. Pečieme 40-45 minút.

2 komentáre to “Banana bread

  • Vajecne skrupiny na prestretom stole? Rusive. Musis trochu popracovat na food stylingu.

    • lapetitemary
      4 roky ago

      ďakujem za radu. 🙂 Áno, viem, že ešte treba popracovať, celý život sa učíme. 🙂 .. tie škrupiny sa mi ale páčia. Foodstyling je aj o osobnom cítení pre fotografiu. Krásny deň prajem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.