Dnes som si pre Vás pripravila jednu veľkú fajnovinku. Cobbler. Poznáte? Iba niektorí? Nevadí, ja Vám prezradím, čo to je za čudo :). Je to taký ovocný koláčik typický pre britské a írske krajiny. A vlastne aj Ameriku. A aj keď si ho každá krajina robí tak trošku po svojom, základ je ten istý – veľa ovocia a na to úžasné krehké cesto. Mne to trošku pripomína crumble a z malej časti aj tarte tatin, ale je to podoba naozaj len tým, že najprv ide ovocie a potom cesto. Cesto, ktoré ide na vrch je v tomto prípade veľmi jemnunké a nadýchané. Môže sa jesť teplý na raňajky, ale určite môže konkurovať aj tým najlepším dezertom pre návštevy. Ešte mierne teplý, s kopčekom zmrzliny, vytvorí dokonalú kombošku a verte mi, všetci sa budú zalizovať. A pritom je to naozaj jednoduchý koláčik na prípravu. A presne také mám poslednú dobu najradšej, rýchlo hotové, jednoduché a nedbalo krásne! Nech sa páči, moja verzia cobbleru z lesného ovocia. 🙂
Ingrediencie ( na dve zapekacie misky)
Na ovocnú časť:
Na cesto:
Postup
s
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292