jedlá z mäsa

Zeleninová miska

Letné ľahké obedy kraľujú našou domácnosťou. Hlavne také, pri príprave ktorých sa človek neuvarí vo vlastnej šťave toľkým varením a sú zo základných zdravých surovín. Tento recept je len taký tip, akú kombináciu možno zvoliť. Vždy pridám inu zeleninu, vždy to spravím trošku inak. A tajomstvom skvelej chuti, aj napriek jednoduchým ingredienciám je dobré ochutenie a čerstvé bylinky. Bylinky dokážu v jedle zázraky. Okrem toho, že sú zdravotným benefitom pre naše telo a dodajú jedlu výnimočnú chuť. A vy nemáte pocit, že jete takmer samú zeleninu.

Môj Miško bol dlhé roky typický jedák. Klasika mäso a ryža, mäso a zemiaky bola pre neho neprekonateľná, hoci mal rád aj zeleninu. Ale viete ako, len tak vedľa, ako mini prílohu. Posledné mesiace sa ale  zmenil a keď mu na tanier hodím zeleninu a aj zemiaky, tak mi povie, že tie zemiaky ani nemuseli byť a inokedy zase oželie mäso a pridám mu namiesto neho nejaký syr alebo strukovinu. Obľúbil si ľahké zeleninové jedlá, hoci je to riadny jedák a ja sa tomu teším. Vždy mu tam prihodím aj nejakú strukovinu a výživné jedlo, ktoré ho príliš nezaťaží je na svete. Je to o zvyku a o chuti skúšať a ladiť si tie jedlá do vlastnej nôty. Tak aby chutili a dodali živiny.  Toto jedlo je opäť zo základných nespracovaných surovín.

Presne takéto svieže recepty nájdete aj v mojej knihe, ktorá vyjde v prvej polovici októbra. Ani neviete, ako sa na nu teším! S jej písaním a prípravou som sa neponáhľala a aj keď som si svoju prácu skomplikovala a predĺžila, som šťastná, že som nemusela variť, skúšať a fotiť recepty pod tlakom, že to musím odovzdať grafikovi a do tlače, aby som všetko stihla. Na knihe pracujem 8 mesiacov a presne po 9 mesiacoch vyjde a vy si ju budete môcť kúpiť. Chcela som cítiť tú kreatívnu slobodu pri vytváraní receptov a mať čas vybrať tie najlepšie. Veľa receptov som fotila na niekoľko krát, veľa receptov som varila niekoľkokrát, veľa receptov som menila za iné. Jednoducho som Vám chcela priniesť to najlepšie. Aj keď je toho ešte veľa, čo by som tam rada pridala, verím že 100 receptov a veľa inšpirácie k tomu bude dostatočne. 🙂 A už sa neviem dočkať až  Vám všetko, čo v knihe nájdete, prezradím! Sú to veľké veci!

Tak majte krásne dni a o pár dní sa vidíme na mojom blogu znova! 🙂

Ingrediencie

  • 300 g fazuľové lusky
  • 2 PL olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľka
  • 150 g morčacie mäso
  • 2 červené papriky
  • 2 hrste sušených paradajok
  • 2 PL tamari omáčka
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 1 hrsť bazalky
  • oregáno
  • senovka
  • soľ

Postup

  1. Fazuľové lusky ponoríme do vriacej vody a varíme pár minút, aby boli uvarené al dente. Záleží aké lusky použijete. Ihneď potom schladíme v studenej vode.
  2. Na panvicu dáme olivový olej, cesnak a cibuľku a restujeme dve-tri minúty. Pridáme morčacie mäso, posolíme a restujeme pár minút, kým nie je hotové. Preložíme ho do misky a prikryjeme.
  3. Papriku si pokrájame na pásiky. Na panvicu s výpekom s mäsa pridáme pokrájanú papriku a sušené paradajky, pridáme tamari omáčku a dusíme pár minúť, kým paprika nezmäkne.
  4. K zelenine pridáme lusky, osolíme, pridáme petržlenovú vňať, bazalku, senovku, oregáno a soľ a 2-3 minúty restujeme. Na záver pridáme dusené mäso.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *