Veľkonočné sviatky mám asi najradšej. To tajomno, to prežívanie Niečoho Veľkého, čo pre nás Boh spravil ma vždy ponorí do väčšej vďačnosti a hĺbky vlastného srdca … Ako dieťa mi prišli tieto sviatky strašne dlhé a akési o ničom. A k tomu ešte tá „šibačka“. .. Dnes už viem, že je to celé o niečom, lepšie povedané, o Niekom inom…
Na Veľkú Noc sa u nás vôbec nevypeká tak, ako na Vianoce. Ja by som chcela tento rok pripraviť profiterolky, ktoré má môj Miško tak rád a ja ich tak málo robím :). A skôr ako sladké, máme naše tradičné slané recepty, na ktoré nedáme dopustiť. Je to „pečka“ alebo niekto to volá aj Veľkonočná baba a už pár rokov sa na našom Veľkonočnom stole objavuje aj hrudka. Keď som ešte bývala doma, vždy som považovala za strašnú vedu pripraviť hrudku. Maminka ju pripravuje v „pískacom“ hrnci. Poznáte taký hrniec? 🙂 Má veľmi hrubú dno, kam sa naleje voda. Ani neviem, či ešte také vyrábajú. Ja som sa rozhodla pre Vás hrudku pripraviť. Úplne obyčajne. Bez špeci hrnca. V úplne klasickom, aj keď, vyberala som kvalitný hrniec, najlepšie s hrubším dnom. Hrudka vyšla super a zistila som, že to nie je vôbec veda.
My do hrudky nepridávame príliš korenín a dochucovadiel, pretože popri údenom, pečke a šaláte, mierne slankavá a viac neutrálna hrudka krásne dotvára spojenie všetkých chutí.
Tak nech sa páči, náš recept! 🙂
Ingrediencie
Postup
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292