koláče/dezerty/muffiny

Tvarohová bábovka s orechami od The Story of a Cake

Ako som tak rozmýšľala aký recept pripravím z blogu The Story of a Cake a prezerala si jej krásny blog, zrak mi padol na bábovku. Možno si poviete, že veď to je len bábovka. Pre mňa nie, pretože spája to, čoho sa asi nikdy neprejem – vanilku,orechy,tvaroh,maslo. A to všetko v jednej bábovke! Asi preto som sa pre ňu bez váhania rozhodla. A neľutujem. Je lahodná, naozaj tvarohovo-vanilkovo-maslovo-orechová bábovka! Chutí úžasne. Je jemná. Aj vďaka toľkému maslu asi :). Ja som len namiesto vanilkového cukru dala vanilkový extrakt a o niečo menej cukru.
A jedno malé odporúčanie. Maslo s vajíčkami a cukrom NAZOAJ dobre vyšľahajte. Ja som mala technický problém a nemohla som poriadne šľahať a na výsledku je to cítiť. Nie je tak nadýchaná ako by mala byť. Takže, šľahajte, šľahajte, šľahajte 🙂
Recept aj s krásnymi fotkami nájdete tuto hľa Tvarohová bábovka s orechami
Pripájam aj ja recept … trochu upravený o spomínaný vanilkový extrakt a cukor. A k tomu zopár jarných fotiek s obľúbenými margarétkami ..

Ingrediencie

  • 3 vajcia (samostatne žĺtky a bielky)
  • 145 g trstinového cukru
  • 1 lyžička vanilkový extrakt
  • 250 g zmäknutého masla
  • 250 g jemného tvarohu
  • 225 g polohrubej múky špaldovej
  • 12g vínny kameň ( alebo jeden kypriaci prášok)
  • hrsť nasekaných vlašských orechov


Postup

  1. V miske si vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme zmäknuté maslo. Poriadne vyšľaháme (odporúčam naozaj poriadne!).
  2. Pridáme tvaroh a vanilkový extrakt a zašľaháme.
  3. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zamiešame.
  4. Opatrne vmiešame vyšľahané bielky.
  5. Polovicu cesta nalejeme do formy,  rozsypeme na cesto nasekané orechy a nalejeme druhú časť cesta.
  6. Pečieme (forma vymastená maslom a vysypaná múkou) na 180 stupňov cca 35-45 minút.
  7. Necháme mierne vychladnúť a vyklopíme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *