bezlepkové,  raňajky

Trhanec s rebarborou

Máte radi rebarboru?  U mňa je to jedna z mála zeleniny, ktorú sa učím mať rada 🙂 .. ako deti nám ju maminka veľmi málo pripravovala a teraz v dospelosti ju postupne objavujem… ale baví ma spoznávať nové chute, kombinácie a učiť sa mať ju rada . Vlastne v tomto recepte sa to ani učiť nemusím, išlo to úplne samo.  Chcela som Vám priniesť recept s touto zdravou zeleninou, ale nechcela som staviť na prvoplánový koláčik. Tak som sa rozhodla pre trhanec. A je to bomba! Nápadom som sa inšpirovala v mojom obľúbenom časopise Venkov a styl, pomenila som múky za zdravšie a skvelé, také jednoduché slovenské raňajky sú na stole! Tieto raňajky máte za chvíľku hotové a stačí Vám jedna miska, jedna doska na krájanie a jedna panvica. Super nie? Ja som použila bezlepkové múky, spokojne môžete použiť aj lepkovú, najlepšie špaldovú. Tak šup si  nachystať potrebné ingrediencie a dnes, či zajtra si aj vy môžete vychutnať pokojné raňajky v spoločnosti s pani rebarborou. Kombinácia chutí trhanca s opečenou rebarborou na masle, preliatu medom a dozdobenou lístkami čerstvej medovky a hobliniek mandlí Vás určite dostane. Dobrú chuť! 🙂

 

Ingrediencie

  • 50g ryžová múka
  • 30g kokosová múka
  • 2 vajíčka
  • 130ml mlieka
  • 2 stonky rebarbory
  • trošku vanilky
  • 1 PL kokosový cukor
  • 30 maslo
  •  med

 

Postup

  1. Na trhanec si oddelíme bielka od žĺtok. Bielka vyšlaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
  2. Žĺtka si zmiešame s cukrom, mliekom a vanilkou. Pridáme múky a nakoniec aj vyšľahané bielka.
  3. Na panvici si necháme rozpustit polovicu masla (15g) a vylejeme tam cesto, je lepšie ak je trošku hrubšie. Opekáme z jednej strany cca 2-3 minutky, otočíme a znova 2 minutky. Záleží podľa hrúbky, Opekajte ju radšej trošku menej, aby sa placka nevysušila. Keď je hotova, prenesieme ju na tanier a prikryjeme, aby nám príliš nevychladla.
  4. Rebarboru si umyjeme a nakrájame na menšie časti.
  5. Na panvicu dáme zvyšok masla, prihodíme rebarboru a chvíľku restujeme, aby rebarbora pustila šťavu a zmäkla.
  6. Na tanier natrháme placku ( trhanec), pridáme rebarboru s maslom a polejeme medom. Dozdobíme hoblinkami mandlí a pár lístkami medovky, ktorá sa tam dokonale hodí.

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *