polievky,  vegánske,  vegetariánske

Thajská kari polievka

Thajskú kari polievku doma ľúbime. Veľmi. Síce neviem, či je naozaj thajská, ale kari v nej je, tak aspoň druhá časť názvu sedí. Niektorým sa Vám v stories páčila, celkom sa mi ju podarilo aj odfotiť, tak škoda ju sem nepridať, všakže.

Tutohľa, z čistej lásky k Vám, pridávam receptoš na našu verziu tejto hrejivej, prevoňanej a úžasnej polievky.

Užívajte si ju v radosti! Je skvelá!


Čas prípravy: 30 minút Počet porcií: 6

Ingrediencie

  • Hrnček oranžovej ( červenej )šošovice
  • Kokosový olej alebo prepustené maslo
  • Cibuľa
  • Cesnak
  • Trošku zázvoru
  • Korenie:kari, garam masala, rímska rasca, koriander, červená paprika, kurkuma
  • Kari pasta (ak nemáte, nevadi)
  • Zelenina (mrkva, tekvica, cuketa, paprika, paradajky)
  • Soľ
  • 3-4 ks Citrónovej trávy
  • Kokosové mlieko
  • Vývar alebo voda
  • Petržlenová vňať, koriander
  • Ryžové rezance

Postup
1. Šošovicu si pár hodín vopred namočime do vody. Po namočení ju prepláchneme a scedíme.

2. V hrnci roztopíte kokosový olej alebo prepustené maslo. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Osmahneme. Pridáme všetky koreniny a kari pastu ak máte, a na miernom ohni necháme prevoňať.

3. Zeleninu si zatiaľ ošúpeme a nakrájame, ako sa nám páči. Tvrdšiu zeleninu (hokajdo, mrkvu) hodíme do hrnca, posolíme, podlejeme troškou vody a dusíme prikryté pár minút.

4. Pridáme aj ostatnú zeleninu (ja som dala cuketu, papriky a rajčiny), scedenú šošovicu, posolíme (ak dávate vývar, stačí len trošku soli), zalejeme kokosovym mliekom a vývarom (alebo vodou), pridáme citrónovú trávu (jedna milá osôbka na sociálnych sieťach mi poradila citrónovú trávu plochou stranou nožíka popučať, kvôli jej intenzite. Ďakujem za super tip! ) a varíme, aby bolo všetko uvarené tak, ako vám vyhovuje.

5. Dozdobíme koriandrom alebo petržlenovou vňaťkou a podávame s ryžovými rezancami.


Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *