Slivkovo-jablkovo makové crumble (bez laktózy)
Máte radi rána? Ja zbožňujem rána, hlavne, keď máme čas na spoločné raňajky. Vždy si niečo dobré pripravíme a spokojne si vysedávame pri stole. No veľmi idylické to zase nie je, keďže pri dvoch deťoch riešime skôr tisíc iných vecí, pretože jednu treba akurát prebaliť, druhú štrajkuje, že chce úplne sama jesť, pri tom polovica raňajok končí všade možne na stole a pod stolom.. Ale aj tak tento čas milujem. Už som Vám viackrát písala, čo mám najradšej na raňajky. A do môjho obľúbeného zoznamu zaraďujem definitívne aj crumble. Robíme si ho so všakovakým ovocím, ale táto slivkovo-jablková komoška patrí medzi tie najobľúbenejšie. A to aj vďaka maku. Zdravé a dokonalé teplé raňajky na tieto jesenné a trošku pochmúrne rána ..
- 9 sliviek
- 3 jablká
- 2 PL medu
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 1/2 ČL mletá škorica
- 150g ovsenné vločky (polovicu ovsených vločiek odporúčam pomixovať v mixéri)
- 80g mletý mak
- 3PL mandľového mlieka
- 5PL kokosový olej
- 20g ďatlový sirup
- 30g kokosový cukor (alebo trstinový)
Postup
- Slivky a jablká umyjeme a pokrájame na drobné kúsky. Pridáme vanilku, škoricu a med. Dobre premiešame vylejeme na pekáč.
- Ovsené vločky (polovicu si pomelte v mixéri, je to lepšie 🙂 ), mletý mak, mlieko, olej, ďatlový sirup a kokosový cukor zmiešame spolu a jemne vysypeme na ovocie. Neutláčame na plechu.
- Pečieme na 180°C cca 35minút.
- Jeme ešte teplé! 🙂