
Raw ferrero rocher
Nie som nejaký fanatik raw jedla a koláčikov, rada si pochutnám trebárs aj na kysnutých moravských koláčikoch, ale TOTO je teda pecka! Tieto raw ferrero rocher guľky sú úplne famózničkovské a stali sa mojou Veľkonočnou „vypekaciou“ istotou (v preklade znamená, že ich určite budem robiť na Veľkú Noc 🙂 🙂 )! Nepečené, rýchle, bezlepkové, bezlaktózové, čisto raw .. a … dokonalej chuti. Kopec orechov, ďatle, fajné kakao s kopou dobrých látok a obaľované v kvalitnej raw čokoláde (môžete použiť aj obyčajnú kvalitnú horkú čokoládu). Keď som tieto guľky dávala chutnať mojej maminke, neverila, že vo vnútri nie je kopec čokolády :). „No fakt nie je! „, som len dookola opakovala 🙂
Ak aj nie teraz, no niekedy ich pripravte svojej rodinke. Za chvíľku sú hotové a diéta- nediéta, ručím Vám, že budete na ne chodiť do chladničky potajme aj v noci 🙂 … Krásne a pokojné blížiace sa Veľkonočné dni!
Ak aj nie teraz, no niekedy ich pripravte svojej rodinke. Za chvíľku sú hotové a diéta- nediéta, ručím Vám, že budete na ne chodiť do chladničky potajme aj v noci 🙂 … Krásne a pokojné blížiace sa Veľkonočné dni!
PRÍPRAVA: cca 20 min.
Ingrediencie ( na cca 20-24 guliek)
- 1 šálka ďatlí bez kôstok
- 80g mleté lieskovce
- 30g kakao z nepražených kakaových bôbov
- štipka soli
- cca 20 celých lieskovcov
- 50g na hrubo pomletých lieskových orechov na obalovanie
- 50g horkej raw čokolády
- 1/2 ČL kokosový olej
Postup
- Ďatle zalejeme vriacou vodou na 5 minút.
- Do mixéra dáme scedené ďatle, lieskovce, kakao a štipku soli a mixujeme do kým nám nevznikne jednotná hmota.
- Z hmoty formujeme malé guľky, do stredu ktorých dáme jeden lieskový orech.
- Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom.
- Guľky obalujeme v roztopenej čokoláde, necháme cca minútku postáť a obalíme v lieskových orechoch pomletých na hrubo.
- Dáme do chladničky stuhnúť.