
Quiché so skaramelizovanou červenou cibuľkou a balzamikom
Mám pre Vás typ na rýchly obed, či večeru. Už dávno viete, že quiché milujem. Najobľúbenejší je určite tuniakový a manžel nedá dopustiť na slaninkový, ale tento mi učaroval zase inou, nevšednou chuťou. Je perfišný. Ak doma robené cesto nestíhate, môžete siahnúť po kupovanom. Ja sa tomu snažím vyhýbať, ale tiež sa stane, že kúpim už hotové cesto. A komboška cibuľky, balzamika a trstinového cukru je famózničkovská.
Ingrediencie
- 120g ražná múka hladká
- 90g ražná múka celozrnná
- 115g zmäknuté maslo
- 1 žĺtko
- 2 PL studenej vody
- 1/2 ČL soli
- 4 červených cibúľ
- 1 PL trstinový cukor
- 4 PL balzamico ocot
- olivový olej
- 6 vajíčok
- 200ml kyslej smotany
- rozmarín
- soľ
- korenie
- provensálské korenie
Postup
- Najprv si pripravíme cesto. Múky, maslo, žĺtko, soľ a vodu dáme do jednej misky a vypracujeme jednotné cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky na cca 1 hodinku.
- Cibule si očistíme, prekrojíme napoly a nakrájame na hrubšie polmesiačiky.
- Na panvici si rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme do kým, nie je cibuľka zmäknutá a príjemne opražená.
- Pridáme trstinový cukor a necháme chvíľu skaramelizovať.
- Nakoniec pridáme balzamico ocot, premiešame, necháme minutku restovať a odstavíme z ohňa.
- V miske si zmiešame vajíčka, smotanu, rozmarín, soľ, korenie a provensálské bylinky. Pridáme časť cibulky, menšiu polovicu cca.
- Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na požadovanú veľkosť. Cesto si namotáme na valček a tak jemne prenesieme do formy a prstami vtlačíme, aby bolo cesto všade a rovnomerne. Ak Vám niekde cesto chýba, inde zas prevísa, spokojne cesto odkrojte a prstami prilepte, kde potrebujete. Cesto pár krát popicháme vidličkou.
- Zmes vylejeme na cesto a na to poukladáme zvyšnú cibuľku.
- Pečieme na 190°C cca 35-45 minút.




