koláče/dezerty/muffiny

Panna cotta s bielou čokoládou a malinami

Slávna panna cotta … kto by ju ešte nejedol ? Parádny, tučný dezert :). Ja tu mám pre Vás jednu verziu panna cotty. Namiesto časti smotany, dajte mlieko, to celý dezert zľahčí o kopec kalórii, ktoré však aj dobehnete, keď pridáte bielu čokoládu 🙂 Takže žiaden zázrak úbytku kalórii sa diať nebude, ale verte mi, že s tou bielou čokoládou všetko naberie iný dych.  A obrovské plus je, že konečne som panna cottu robila s agar želatínou (z morských rias) a nie s tou bravčovinou želatinou :)..  takže stále mi vychádza, že je to zdravšia alternatíva panna cotty 🙂 Hurá a je po mojom 🙂 … Ale nie, nebudem sa tu handrkovať, žijeme len raz a treba si život vychutnávať, čo občas prináša aj to, že si dáte poriadny dezert, napríklad ako je tento 🙂


Ingrediencie

  • 270g smotana na šľahanie
  • 105g nízkotučné mlieko (alebo polotučné)
  • 1 ČL agar
  • 75g kvalitná biela čokoláda
  • 3 PL med
  • 230g maliny
  • 1 ČL kukuričný škrob

 Postup

  1. Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie a mlieko.
  2. Ešte za studena pridáme agar a zamiešame.
  3. Smotanovú zmes necháme prejsť varom a keď začne vrieť, odstavíme ju z ohňa.
  4. Bielu čokoládu si nalámeme do misky.
  5. Polovicu horúcej smotany nalejeme na čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom primiešame aj druhú polovicu horúcej smotany, 1 PL medu a všetko spolu poriadne premiešame.
  6. Ešte teplú zmes nalejeme do pohárikov a dáme do chladničky zachladiť a stuhnúť.
  7. Do hrnca si dáme maliny a 2  PL medu (alebo viac, podľa chuti) a necháme rozvariť.  Potom pridáme kukuričný škrob rozmiešaný v troche studenej vody. Pyré nalejeme do pohárikov na panna cottu a necháme vychladnúť.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *