
Panna cotta s bielou čokoládou a malinami
Slávna panna cotta … kto by ju ešte nejedol ? Parádny, tučný dezert :). Ja tu mám pre Vás jednu verziu panna cotty. Namiesto časti smotany, dajte mlieko, to celý dezert zľahčí o kopec kalórii, ktoré však aj dobehnete, keď pridáte bielu čokoládu 🙂 Takže žiaden zázrak úbytku kalórii sa diať nebude, ale verte mi, že s tou bielou čokoládou všetko naberie iný dych. A obrovské plus je, že konečne som panna cottu robila s agar želatínou (z morských rias) a nie s tou bravčovinou želatinou :).. takže stále mi vychádza, že je to zdravšia alternatíva panna cotty 🙂 Hurá a je po mojom 🙂 … Ale nie, nebudem sa tu handrkovať, žijeme len raz a treba si život vychutnávať, čo občas prináša aj to, že si dáte poriadny dezert, napríklad ako je tento 🙂
Ingrediencie
- 270g smotana na šľahanie
- 105g nízkotučné mlieko (alebo polotučné)
- 1 ČL agar
- 75g kvalitná biela čokoláda
- 3 PL med
- 230g maliny
- 1 ČL kukuričný škrob
Postup
- Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie a mlieko.
- Ešte za studena pridáme agar a zamiešame.
- Smotanovú zmes necháme prejsť varom a keď začne vrieť, odstavíme ju z ohňa.
- Bielu čokoládu si nalámeme do misky.
- Polovicu horúcej smotany nalejeme na čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom primiešame aj druhú polovicu horúcej smotany, 1 PL medu a všetko spolu poriadne premiešame.
- Ešte teplú zmes nalejeme do pohárikov a dáme do chladničky zachladiť a stuhnúť.
- Do hrnca si dáme maliny a 2 PL medu (alebo viac, podľa chuti) a necháme rozvariť. Potom pridáme kukuričný škrob rozmiešaný v troche studenej vody. Pyré nalejeme do pohárikov na panna cottu a necháme vychladnúť.