bezmliečne,  koláče/dezerty/muffiny

Ovsené jahodovo-malinové crumble kocky

Dnešný sladký výtvor potešil hlavne môjho manžela, ktorý si žiadal niečo sladké a ovocné. Už pár dní mi pílil uši, aby som mu nejaký koláčik upiekla. A musím sa priznať, že pár dní som s tým otáľala. Avšak keď sa u nás doma ocitla prvá várka čerstvého ovocia, jeho prianie som mu splnila :). Ani neviem ako som do misky hádzala ovsené vločky, múky, ovocie a len pre prípad, že by to dobre dopadlo, som si ingrediencie vážila. Poviem Vám, takéto rýchle experimentovanie sa veľa krát nevypláca.. Tento raz ale to vyšlo úplne perfišne a ja som bola rada, že som si ingrediencie aj vážila.  .. A koniec koncov, ako by asi mala chutiť kombinácia ovsených vločiek s tóóóľkým sezónným ovocím a s tóóóľkou čokoládou? Presvedčte sa sami 🙂

Inak, koláčik som robila 4 krát už. Fakt je skvelý a rýchly 🙂 Dva krát som ho robila čisto iba s jahodami, raz s malinami a jahodami a raz s jahodami a čučoriedkami. Takže ovocie môžete obmieňať podľa sezóny. Ak sa Vám koláčik páči a doma Vám chutil, pošlite mi jeho fotku, Rada s s ňou podelím s ostatnými. 🙂

Majte krásne dni!

 

Ingrediencie

  • 80g špaldová celozrnná múka
  • 200g ovsené vločky
  • 40g kokosová múka
  • 50g ryžová múka
  • 1/2 ČL vínny kameň
  • 110g trstinový cukor ( ja dávam aj menej, keďže ovocie bolo sladké a ide tam aj horká čokoláda a koasi sme si zvykli na trošku slabšiu chuť „sladkého“)
  • 130g kokosový olej
  • 0,5 dlc vody
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 300g maliny
  • 300g jahody
  • 2 PL tapioková múka
  • 200g horká čokoláda

Postup

  1. V jednej mise si zmiešame múky, ovsené vločky, cukor, rozpustený kokosový olej a vanilku.
  2. V druhej mise si zmiešame  pokrájané ovocie (jahody som pokrájala na prúžky a maliny nechala celé) tapiokovú múku a necháme odpočívať.
  3. Na dno plechu s rozmermi 30x20cm dáme 2/3 zmesi a utlapkáme rukami. Dáme piecť na 180°C cca 10 minút.
  4. Na horúce cesto dáme nasekanú čokoládu, ovocnú zmes a posypeme zvyškom cesta.
  5. Pečieme ešte 30minút.

P.S.  doma mi ostala biela čokoláda po pečení na jednu svadbu a tak som na polovicu plechu dala nasekanú bielu čokoládu a bolo to úúúžasné. Viem, biela čokoláda nie je vôbec zdravá a sama ju veľmi málo používam. Avšak, ak ju máte náhodou doma, skúste aj túto variantu 🙂

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *