
Naše tiramisu bez vajíčok
Tiramisu si asi robievate každý. Neprichádzam so žiadnou prevratnou novinkou. Iba Vám prinášam to naše najobľúbenejšie tiramisu bez vajíčok. Ľahunké a jemné. Veď také aj tiramisu má byť. Nie som zástanca surových vajíčok, tak preto tiramisu bez vajíčok. Chcela som ho spraviť z domácich piškót ( aj to bude), ale momentálne začína naša Ester chcieť chodiť, všade sa stavia, všetko by jedla (doslova všetko) a toho času je ešte menej. A na jej úkor piecť nechcem. Väčšinou pečiem a fotím, keď spinká. Ale aj toho spánku je už menej :). Nevadí, mám stále radosť zo života, z našej dcérky, zo skvelého a starostlivého manžela a zo všetkého, čo nás stretáva. Viete, stále sa učím vďačnosti, lebo vnímam, že čím je človek vďačnejší za všetko čo má, jeho srdce sa stáva slobodnejším. Slobodnejším voči sebe samému, a slobodnejším aj voči iným. Pretože či chcem alebo nie, stále sa nájdu ľudia, ktorí radi ohovárajú a ubližujú tým… Ale taký je život. Našou úloha je, si nezahltiť týmito vecami srdce, a stále si ho nechať otvorené pre Lásku a odpustenie..
No a teda keď už tu máme to tiramisu, kľudne mi dajte vedieť aj tú Vašu naj verziu. Toto je tá naša. Nie je mega zdravé, máte pravdu, ale raz za čas si ho môžete dopriať. A ak ho chcete ešte zdravšie, kľudne zameňte ešte časť mascarpone za tvaroh. My na toto naše tiramisu nedopustíme!
Ingrediencie
- špaldové podlhovasté piškóty Savoiardy
- 300g mascarpone
- 150g jemný tvaroh
- 2x smotana na šľahanie
- 1/2 ČL vanilkový extrakt
- stévia na dosladenie (alebo iné sladidlo, ktoré zvyknete používať)
- instantná káva
- karob na posypanie ( alebo kakao)
Postup
- Šľahačky vyšľaháme do tuha a dáme na chvíľu do chladničky.
- Mascarpone zmiešame s tvarohom a vanilkovým extraktom a podľa chuti osladíme.
- Do zmesi pridáme šľahačku a jemne premiešame.
- Uvaríme si kávu. Do teplej kávy namáčame piškóty a do okrúhlej formy ( ja mam 23cm) alebo do misiek ideme vrstviť.
- Na spodok formy dáme v káve namočené piškóty a na ne krém. A znova piškóty a znova krém.
- Posledná vrstva by mala byť krém, ktorý len posypeme karobom alebo kakaom.
- Tiramisu dáme na pár hodín do chladničky.