
Nadýchané celozrnné špaldové lievance
Dnes sme sa opäť zobudili do skorého rána (rozumej tomu, že 5:20 si už Ester víťazoslávne stála v postieľke a škerila sa na nás). Nejako som sa v posteli popretáčala ako tuleň a priniesla Ester k nám do postele. A to je zaručený budík. Vždy sa začne po nás šplhať a chytať nás za vlasy (to je slabé slovo- ona by nám asi najradšej všetky vlasy vytrhala a potom zjedla). A pritom tak zlato fučí a sičí a slinky jej lietajú kade-tade. Nevymenila by som tieto rána za nič na svete. Ani za dlhší spánok. No a keď už sme tak skoro hore, treba ho naplno zúročiť. Áno,áno,áno …s lievancami Vám tak skoro pokoj teda nedám. I dnes sme sa pre ne rozhodli … dnes pre super nadýchané … a fakt, že aj súúúú ! My sme si ich dopriali s domácim malinovým džemom a malinami.
Stále skúšam nové a nové kombinácie. Občas nie sú nič moc, občas sú naozaj perfektné.A práve v tomto druhom prípade sa s Vami o ne rada delím. Nerobím ich príliš sladké, tak si kľudne cukor alebo med pridajte. Majte tiež krásne a pohodové rána. Sú dôležitým štartom do nového dňa.
Ingrediencie
- 3/4 šálky mlieka
- 2 PL umeocot ( alebo obyčajný ocot )
- 3/4 šálky celozrnnej špaldovej múky
- 1/4 šálky špaldovej hladkej múky
- 1-2 PL trstinového cukru
- 1 ČL vínny kameň
- pol lyžičky sóda bikarbóna
- trošku himalájskej soli
- 2 PL kokosového oleja
- 1 vajíčko
Postup
- Mlieko zmiešame s octom a necháme 5 minút odstáť.
- V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie
- K mlieku pridáme vajíčko a rozpustený kokosový olej.
- Nakoniec primiešame suchú zmes.
- Necháme odpočívať cca 5-10minút.
- Opečieme na panvici na troške kokosového oleja.