
Mandľovo-špaldová kaša s čučoriedkami
Chcete vedieť super novinku? Zamilovala som sa do raňajkových kaší! Ale že na totálku! 🙂 Nikdy som ich nevedela jesť viac než dva dni do týždňa a teraz sa neviem od nich odtrhnúť. Asi to bude tým jesenným počasím, chladnými ránami. Mám akúsi potrebu si spraviť niečo teplé, pozerať pri tom z okna a byť vďačná, že mám domov.
A inak, najviac mi poslednú dobu učarovali všakovaké obmeny krupičnej kaše. Môj Miško miluje krupičnú kašu a ja som ho nikdy nechápala, čo mu na nej tak chutí. Ale už pár mesiacov dozadu som v obchode natrafila na špaldovú celozrnnú kašu a samozrejme, že som si ju švacla do košíka. Akože doma mi stála asi dva mesiace. Super čas, aby ju navštívili mole. Takže poputovala do koša, čo mi srdce trhalo, keďže som veľký odporca vyhadzovania jedla do koša. No ale tie mole mi strpčujú už dlho život. Tak som kúpila druhú, keď som na ňu natrafila v akcií a povedala som si, že sa mi raz musí podariť super kaša, ktorú budem milovať a nebudem si ju robiť len raz za pol roka. Viacero pokusov padlo, ale hurá, podarilo sa! Táto kaša so špaldovej krupice, z kopou mandlí a s čučoriedkami ma dostala na toľko, že som si ju prosím pekne robila 4 raňajky po sebe. A k tomu som ju už strašne veľakrát robila môjmu manželovi. Jeho kritiky som sa riadne bála, lebo on je expert na krupičnú kašu a veľký krupičný klasik, takže som bola celá v strese, či bude otvorený zdravšej inovácii, ako len škoricový cukor a kopec masla :). Takže chápete to napätie, s akým som ho sledovala, keď prvý krát chutnal túto moju verziošku. Ale dopadlo to fajne, a po tomto dni sa táto kaša dostala do TOP raňajkovej päťky 🙂 Och, fakt je super! Časť mlieka som zamenila vodou, žiaden problém ani rozdiel! A .. veď ostatné už ochutnáte, keď si túto dobrotu sami pripravíte na raňajky. Rýchle a tak super! Zbožňujem túto kašu!
- 150ml mandľového mlieka
- 150ml voda
- 3 PL špaldová celozrnná krupica
- 3 PL mleté mandle
- 1/2 Čl vanilkový extrakt
- štipka soli
- 1 PL med
- orechy
- čučoriedky
- nasekaná čokoláda
Postup
- Mandľové mlieko s vodou, so štipkou soli a vanilkovým extraktom dáme do hrnca variť na mierny oheň. Keď je mliečna zmes teplá, pridáme krupicu a mleté mandle a miešame do kým kaša neprejde varom. Podľa požadovanej hustoty pridáme ešte špaldovú krupicu alebo mandle.
- Keď má kaša požadovanú hustotu, necháme ju minutku vychladnúť a pridáme med.
- Vrch dozdobíme podľa chuti. Ja som tentokrát použila orechy, čučoriedky a nasekanú čokoládu. Úplna pecka! 🙂