koláče/dezerty/muffiny

Malinový tart

 

Náš nový ovocný favorit! Tento tart je fakt vcelku rýchly, praktikuš a neuveriteľne dobrýýý. V ceste nájdete kopec mandlí a celozrnnú špaldovú múčisko a náplň, tak to už sú len samé maliny. Na to, aby bola plnka krásne tuhá po vychladnutí, som použila prírodnú želatinu agar, žiadnu bravčovinu želatinu, nebojte :). A tú fajnú chuťovú bodku dodá kokos. Ja som použila takéto veľké hoblinky kokosu, ale ak nemáte, stačí za hrsť strúhaného kokosu a hotovo. Všetko tak super spolu ladí a chuť je úplne mňamózničkovská sladko-kyselkaváááá.  Dobrú chuť! Ja sa idem do jeho prípravy pustiť už 4 krát ..

PRÍPRAVA: do 30 min.     DOBA PEČENIA: 13+30 min.

Ingrediencie ( nízka forma s priemerom 32 cm)

  • 130g mleté mandle
  • 70g špaldová hladká múka
  • 100g špaldová celozrnná múka
  • 1/2 ČL sóda bikarbóna
  • štipka soli
  • 120g roztopené maslo
  • 70g roztopený kokosový olej
  • 90g trstinový cukor
  • 320g mrazené maliny
  • trošku citrónovej šťavy
  • 3 PL vody
  • 3-5 PL trstinový cukor (cukru dajte toľko, aby Vám bola malinová náplň príjemne sladko-kyslá, cesto je sladšie, takže maliny môžu byť aj trošku kyslejšie)
  • 1 a 1/3 zarovnanú čajovú lyžičku agar
  • hrsť mrazených malín
  • hrsť kokosových hobliniek ( nemusíte dať)
Postup
  1. Rúru si zapneme na 180°C.
  2. V miske si zmiešame mandle, múky, sódu bikarbónu, trstinový cukor a štipku soli.
  3. V hrnci si spolu roztopíme maslo a kokosový olej a vylejeme do múkovej zmesi. Vypracujeme cesto. Časť cesta ( asi 1/4 si dáme bokom). Zvyšok cesta natlačíme rovnomerne do formy.
  4. Cesto pečieme cca 13 minút a potom ho necháme vo forme vychladnúť.
  5. Zatiaľ si pripravíme malinovú náplň.
  6. Maliny s troškou citrónovej šťavy, vody a s cukrom si dáme do hrnca a na miernom ohni varíme, až kým nám vznikne jednotná omáčka (5-7 minút). Pridáme agar a necháme prejsť varom. Pridáme za hrsť mrazeného ovocia a odstavíme z ohňa.
  7. Omáčku vylejeme na mierne vychladnuté cesto.
  8. Na plnku dáme za hrsť kokosových hobliniek a rozdrobíme 1/4 zvyšného cesta.
  9. Pečieme na 180°C cca 30 minút.
  10. Pred rozkrájaním a podávaním necháme úplne vychladnúť v chladničke.

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *