raňajky

Makovo-jablkové lievance

 

Jablká si nakupujeme v jedných neďalekých jablkových sadoch a uskladňujeme v pivnici u mojej skvelej maminky. Nerada kupujem ovocie vo veľkých reťazcoch, kde sú plné všelijakej chémie a ich chuť má ďaleko od pravého ovocia. Takto sme si nakúpili i zeleninku na trhu ešte na zimu nech máme zásoby tej zdravšej a určite menej striekanej zeleniny. Vďaka mojej maminke a jej pivnici. Čo by som bez nej robila! No jablká už končia svoju životnú púť a tak som sa rozhodla pre jablkové lievance. No a tak si hovorím, že by sa mi tam hodil aj mak. A skveluš kombinácioš bola na svete.

Takže ďalšie zdravé raňajky tu máme a deň môže naplno začať so všetkými svojimi radosťami, povinnosťami či úskaliami. Nech sa Vám dnes darí a nájdete si aspoň chvíľku na úsmev… pre tým naokolo je to krásny dar a Vám dodá novú silu a optimizmus, ktorý možno práve dnes potrebujete. Jeden Vám hneď aj posielam .. plný maku medzi zubami 🙂

,Ingrediencie

  •  1 šálka postrúhaného jablka (cca 2 jablká)
  • 1 šálka kefíru
  • 2 PL rozpusteného kokosového oleja
  • 1 vajíčko
  • 2 PL trstinového cukru ( ak máte radi sladšie, pridajte cukru )
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 šálka celozrnnej špaldovej múky
  • 1 šálka mletého maku
  • 1 PL celého maku
  • 1 ČL vínny kameň
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • 1/4 ČL himalájske soli
  • pol lyžičky škorice

Postup

  1. V jednej mise zmiešame postrúhané jablko, kefír, kokosový olej, vajíčko, vanilkový extrakt a cukor.
  2. V druhej mise zmiešame múku, mak ( mletý aj celý), vínny kameň, sódu bikarbónu, soľ a škoricu.
  3. Obe zmesi spojíme dokopy a a premiešame. Ak sa Vám zmes zdá dosť riedka, ešte pridajte múku.
  4. Opekáme na panvici na troške kokosového oleja.
  5. Podávame napríklad s čokoládovým ganaché alebo s ricottou a ďatlovým sirupom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *