
Maková zmrzlina
V mrazničke sa nám stále točí nejaká domáca zmrzlina. Najčastejšie rôzne ovocné z tvarohu, občas aj čokoládová a môj favorit je táto maková. Dá sa pripraviť aj z tvarohu, mascarpone či šľahačky, ja som však zvolila bezmliečnu verziu z kokosového mlieka. Je to rýchlovka a veľká dobrota! A keďže zmrzliny z klasických zmrzlinárni nejem, túto makovú lásku si vychutnávam naplno. Vyskúšajte! 🙂
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 15 minút
Ingrediencie
- 1 tuhá časť kokosového mlieka
- 3 PL mletý mak
- 1 PL med
- 1 ČL vanilkový extrakt
Postup
- Kokosové mlieko deň vopred dáme zachladiť do chladničky.
- Na druhý deň odoberieme tuhú časť kokosového mlieka z plechovky. Dáme do misky, pridáme mak, med a vanilku a vyšľaháme. Hotovú zmes premiestnime do misky a dáme do mrazničky. Prvých pár hodín, každú hodinu zmrzlinu premiešame.