
Maková kaša v pohári
Ideálne raňajky na tieto studené tmavé rána? Kaša do pohára! Je to úplná dokonalosť a ešte k tomu takmer bez roboty. Stačí len večer všetko spolu zamiešať do pohára a nechať do rána pracovať. A ráno ako keby ste našli. Ja rada pridávam ešte ovocie restované na troške prepusteného masla s troškou medu a škorice. Tá škoricová vôňa Vás naštartuje! Ja som pre tento recept zvolila mak, lebo ho v kaši milujem, ale namiesto neho môžete pridať orechy, čerstvé alebo lyofilizované ovocie, vanilku, či nastrúhanú čokoládu. Vlastne túto kašu môžete obmieňať stále za nové a nové variácie, super však? Majte krásne rána!
Počet porcií: 2 Čas prípravy: 15 minút (+ odpočívanie cez noc v chladničke)
Ingrediencie
- 100 g ovsené vločky
- 200 ml vody (môžete použiť aj mlieko)
- 1/2 deci rastlinného mlieka (kokosového, makového, mandľového .. )
- 1 PL medu
- 2 PL maku
- trošku vanilky
- 1 hruška
- 1 PL prepusteného masla (alebo obyčajného)
- 1 ČL medu
- trošku škorice
Postup
- Ovsené vločky večerc vložíme do uzatvárateľného pohára, zalejeme vodou, asi pol deci rastlinného mlieka, pridáme med, mletý mak, trošku vanilky a poriadne premiešame. Dáme do chladničky na noc. Mlieko môžete aj vynechať, ja ho pridávam pre jemnosť, ktorú dodá kaši. Najradšej pridávam domáce kokosové mlieko, na ktoré nájdete recept v mojej kuchárskej knihe Medzi jedlom a láskou.
- Restované hrušky si môžeme pripraviť buď ešte večer a ráno si raňajkový pohár jednoducho vyberieme z chladničky, necháme hodinku-dve ohriať pri izbovej teplote a konzumujeme alebo ak máme ráno chvíľku čas, hrušky si pripravíme čerstvé ráno. Obe varianty sú chutné.
- Takže buď ešte večer alebo ráno, si hrušku umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici si rozpustíme ghee prepustené maslo, pridáme hrušky, trošku mletej škorice alebo celý škoricovú tyčinku a necháme restovať dokým hrušky mierne zmäknú. Na záver pridáme trošku medu. Restované hrušky servírujeme na makovú kašu.
TIP: Namiesto hrušiek môžeme rovnako použiť jablká.