bezmliečne

Lieskovo-čokoládové cookies (bez laktózy)

 

Konečne mám doma mixér a môžem si robiť raw koláčiky, pyré z orechov či orechové maslá a iné vecičky. Veľmi sa z toho teším. Dlho som ho doma nemala, stále som odkladala si ho kúpiť, lebo mi to prišli vyhodené peniaze. To som proste ja, šetrná až príliš. No ale zásluhou mojej maminky ho už aj ja mám.A samoška, že som ho hneď musela otestovať. Pripravila som pyré z lieskovcov, ktoré som potom švacla do cookies. Vďaka pyré sú cookies aj bezlaktózové, tak dúfam, že poteším niektorých z Vás .. Celkovo sú úplne úžasné, jemnuškavé a aj ľahké na prípravu. A zdravé, na to nezabudnite …  samá celozrnná múka, ovsené vločky a lieskovce … ideálničkové ku kávičke.

Ingrediencie

  •  80g pyré z lieskovcov (90g lieskovcov)
  • 1 vajíčko
  • 3 PL vody
  • 70g trstinový cukor
  • 120g špaldová celozrnná múka
  • 80g pšeničná celozrnná múka
  • 1 PL ovsené vločky
  • 1/2 ČL  vínny kameň
  • 1/2 ČL sóda bikarbóna
  • štipka soli
  • 70g horkej čokolády (bezlaktózová) – môžete aj vynechať

Postup

  1. Pyré si pripravíme tak, že lieskovce si najprv opečieme na panvici alebo krátko v rúre. Následne ich v utierke alebo rukami pošúchame, aby sme odstránili čo najviac zo šupky. Ošúpané lieskovce dáme do mixéra a najprv mixujeme na malé otáčky a každých 30 sekúnd vypneme na chvíľočku. Keď už sú lieskovce rozdrvené, mixujeme na vyššie otáčky až do kým nám nevznikne pyré.
  2. Všetky ingrediencie okrem čokolády zmiešame spolu a rukou vypracujeme cesto.
  3. Čokoládu si nakrájame na drobné kúsky a primiesime k cestu.
  4. Z cesta formujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na plechu guľky sploštíme.
  5. Pečieme na 150°C cca 20minút.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *