smoothies a nápoje

Ľadový čaj Pu-Erh s mätou, hruškou a jablkom

 

Tieto dni je vonku fakt že hic. Ale nám to nevadí. Teším sa, že nemusíme na seba obliekať vrstvy oblečka von vybehneme úplne na ľahko. Je to super praktické, hlavne, ak máte deti. Veď to mnohí poznáte. My bývame na treťom poschodí bez výťahu a v zime to máme celkom veselé. Oblečiem prvú malinkú dámu, oblečiem druhú, o niečo väčšiu dámu, medzi tým menšia už je nervózna, lebo však jej je teplo, tak ju šupnem vedľa otvorených dverí. Potom oblečiem seba, ale iba na polovicu, lebo viem, že kým ešte zídem tri poschodia dole s dvomi deťmi, uvarím sa načisto. Keď už sme ako tak vychystané, beriem obe deti, tašku a polovicu oblečenia, ktoré som si pre moje osobné dobro nedávala ani na seba a pomaličky schádzame tri poschodia. Niekedy sa vlečieme ako slimáci a ja odpočítavam každý jeden schod. Dole sa doobliekame, upravíme a vyrážame. No, čo Vám poviem, asi takto vyzerajú zimné dni  u nás. Celé leto je to celkom pohodička. Maximálne šaty, či kraťase s tričkom a vyrážame. To je ale skrátený celý proces, čo? 🙂 No leto máme radi aj z iných dôvodov. Teplo, slniečko, voda, naháňačky a všakovaké hry vonku .. to je naše.

 

Ale viete čo? Minule som si tak uvedomila, že som vďačná za každé ročné obdobie. Aj zima je dobrá. Teplo je aj unavujúce, takže v zime si trošku od tepla oddýchneme, máme dlhšie večere na oddych a aj príroda tiež vypne. A takisto aj jar a jeseň má svoje čaro. Kvitnúce stromy, padajúce listy .. Všetky ročné obdobia majú svoj význam, čaro a dôležitosť. Na nás ostáva stále len nefrflať, že je príliš horko, či zima, že prší, či až moc svieti slnko … Spokojnosť znamená prijať všetko, čo nám príroda či život prináša a vo všetkom sa snažiť nájsť niečo dobré …
A v snahe prijať a s úsmevom prežiť tieto teplučké dni sa doma zásobíme všetkým studeným a ľadovým. Takým niečim je aj tento fajnotinkový ľadový čaj.  Tento je pripravený za studena, takže čaj sa lúhuje zopár hodín. V podstate môžete použiť hocijaký čaj. Ja som as rozhodla pre chuťovo veľmi zaujímavý Popradský čaj Pu-Erh a pridala som mätu, hrušku a jablko. Super osvieženie, však?


Ingrediencie

  • 800g studenej vody
  • 10 lístkov mäty
  • 6 vrecúšok Popradského čaju Pu-Erh
  • pol hrušky
  • pol jablka
  • trstinový pomletý cukor
  • šťava z pol citrónu
  • kocky ľadu
Postup
  1. Studenú vodu nalejem do džbánu.
  2. Pridáme mätu, vrecúška čaju, pol hrušky, pol jablka a nechám lúhovať cca 3-5 hodín.
  3. Vrecúška čaju vyberieme, pridáme šťavu z pol citrónu a podľa chuti pomletý trstinový cukor.
  4. Pred podávaním nalejeme ľadový čaj aj s kúskami ovocia a mäty do pohára a pridáme zopár kociek ľadu.

 

 

 

 

 

 

 
„Nič ma nezastraší, ani vietor, čo prihnal husté mraky, lebo to bude iba okamih. Moja dôvera rastie, lebo viem, že za mrakmi je moje milované Slnko.“

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *