
Ľadové mocha frappé (vegan, bez laktózy)
Tieto dni tu máme leto ako sa patrí! A k letu predsa patria chladené nápoje. Ja som mala chuť na niečo kávové a tak som sa pustila do trošku iného ľadového mocha frappe .. frappé je vlastne hustý mliečny kávový šejk.. . Ja som spravila takúto bezlaktózovú verziu, bez klasického mlieka. Pekne husté vďaka rozmixovaným banánom a ľadové vďaka zamrazenej káve … a ak kávové nechcete, stačí namiesto kávy a trošky kakaa použiť nejaké mrazené ovko a hotovo! Rýchlovka, ktorá osvieži!
- 1/3 šálky uvarenej kávy
- 3 banány
- 1/2 šálky mandlového mlieka
- 1/2 PL kakao z nepražených bôbov (alebo holandské kakao)
Postup
- Deň vopred alebo aspoň tri hodiny dopredu si uvaríme kávu. Ak chcete frappé sladšie, kávu si uvarte sladenú. Mierne vychladené kávu,scedíme a rozlejeme do zásobníka na výrobu ľadu (viete, ten plastový s mini štvorčekmi na výrobu ľadu). Dáme do mrazničky na min. 3 hodinky.
- V daný deň alebo pár hodín po zamrazení kávy, si kocky zmrazenej kávy vytiahneme, nech trošku povolia.
- Do mixéra si dáme banány a mixujeme na jemnú kašu.
- Pridáme mandlové mlieko a mixujeme, aby nám vznikla krémová konzistencia.
- Pridáme kocky kávy a mixujeme, až kým sa kocky nerozdrvia.
- Na záver pridáme kakao a ešte mixneme.
- Rozlejeme do pohárov, na vrch môžeme dať spenené mandľové mlieko a dozdobiť podľa chuti.