
Kuracie stehná na smotane
Naše obľúbené jedlo s kuracími stehnami je jednoznačne toto. Kuracie stehná sú veľmi vďačným jedlom u nás doma. Málokedy ich pečiem a najčastejšie ich pripravujem na kvalitnej na panvici, kde sa koža pekne opečie a pomalším dusením sú kuracie stehná krásne mäkké. Niekedy ich opečiem len tak samotné, inokedy pridám smotanu alebo kokosové mlieko.
Najradšej kupujem kuracie stehná v sieti potravín Farmfoods. Viem, že sa môžem spoľahnúť na kvalitu a chuť. A to je podstatné. Pri tomto receptu som použila aj ich prepustené maslo, ktoré dodá veľmi príjemnú chuť. K tomu kukurica, smotana, ktorú môžete spokojne nahradiť kokosovým mliekom a kari korenie. Jednoduché a veľmi chutné. U nás ho milujú hlavne deti. Potichúčku vyberajú hlavne kukuricu.. 🙂
Nech sa páči, recept.
Počet porcií: 3-4 Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie
- pár plátkov slaninky
- 1 balenia kuracích stehien od Farmfoods
- soľ, čierne korenie
- 1 lyžica prepusteného masla Farmfoods
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 ČL červená paprika
- 1 ČL kari korenie
- 2-3 kukurice
- 2 dcl smotany na šľahanie alebo kokosového mlieka
- bazalka, koriander ..
Postup
- Slaninku opečieme na panvici, vyberieme a odložíme bokom.
- Kuracie stehná prepolíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici opečieme kuracie stehná z oboch strán, aby bola koža dostatočne opečená. Stehná ešte pár minút opekáme na miernom ohni, aby boli mäkké. Ak je treba, trošku ich podlejeme vodou. Stehná následne vytiahneme a dáme bokom.
- Na panvicu pridáme trošku prepusteného masla a orestujeme na plátky nakrájaný cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme červenú papriku a kari korenie a necháme rozvoňať.
- Kukuricu si okrájame a pridáme na panvicu, mierne osolíme, pridáme smotanu alebo kokosové mlieko a všetko dobre zamiešame.
- Kuracie stehná položíme na celú smotanovo (kokosovo)-kukuričnú zmes a spolu varíme pár minút, aby bola kukurica aj kuracie stehná dostatočne mäkké.
- Dozdobíme orestovanou slaninkou a čerstvými bylinkami.