jedlá z mäsa

Kuracie stehná na smotane

Naše obľúbené jedlo s kuracími stehnami je jednoznačne toto. Kuracie stehná sú veľmi vďačným jedlom u nás doma. Málokedy ich pečiem a najčastejšie ich pripravujem na kvalitnej na panvici, kde sa koža pekne opečie a pomalším dusením sú kuracie stehná krásne mäkké. Niekedy ich opečiem len tak samotné, inokedy pridám smotanu alebo kokosové mlieko.

Najradšej kupujem kuracie stehná v sieti potravín Farmfoods. Viem, že sa môžem spoľahnúť na kvalitu a chuť. A to je podstatné. Pri tomto receptu som použila aj ich prepustené maslo, ktoré dodá veľmi príjemnú chuť. K tomu kukurica, smotana, ktorú môžete spokojne nahradiť kokosovým mliekom a kari korenie. Jednoduché a veľmi chutné. U nás ho milujú hlavne deti. Potichúčku vyberajú hlavne kukuricu.. 🙂

Nech sa páči, recept.


Počet porcií: 3-4 Čas prípravy: 40 minút

Ingrediencie

  • pár plátkov slaninky
  • 1 balenia kuracích stehien od Farmfoods
  • soľ, čierne korenie
  • 1 lyžica prepusteného masla Farmfoods
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL červená paprika
  • 1 ČL kari korenie
  • 2-3 kukurice
  • 2 dcl smotany na šľahanie alebo kokosového mlieka
  • bazalka, koriander ..

Postup

  1. Slaninku opečieme na panvici, vyberieme a odložíme bokom.
  2. Kuracie stehná prepolíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici opečieme kuracie stehná z oboch strán, aby bola koža dostatočne opečená. Stehná ešte pár minút opekáme na miernom ohni, aby boli mäkké. Ak je treba, trošku ich podlejeme vodou. Stehná následne vytiahneme a dáme bokom.
  3. Na panvicu pridáme trošku prepusteného masla a orestujeme na plátky nakrájaný cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme červenú papriku a kari korenie a necháme rozvoňať.
  5. Kukuricu si okrájame a pridáme na panvicu, mierne osolíme, pridáme smotanu alebo kokosové mlieko a všetko dobre zamiešame.
  6. Kuracie stehná položíme na celú smotanovo (kokosovo)-kukuričnú zmes a spolu varíme pár minút, aby bola kukurica aj kuracie stehná dostatočne mäkké.
  7. Dozdobíme orestovanou slaninkou a čerstvými bylinkami.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *