
Karfiolové muffiny
Výborné slané muffiny. Presne také mi na blogu chýbali V týchto nájdete pečený karfiol a pekné nádielku syru. Tieto muffinky sú ideálne jedlo na cesty. Deň vopred si ich nachystáte a na druhý deň len zabalíte. Aj na tretí. A nemusíte siahať po polotovaroch. V recepte sa nachádza iba celozrnná a cícerová múka, no i napriek tomu sú ľahunké a nadýchané. Sú jednoducho skvelé!
Ingrediencie
- 300g karfiól
- 2 PL olivový olej
- soľ
- 50g ražná celozrnná múka
- 50g špaldová celozrnná múka
- 25g cícerová múka
- 1 a 1/2 ČL vínny kameň
- 1/2 ČL červená paprika
- soľ
- korenie
- bazalka, oregáno
- 4 vajíčka
- 120g kefír
- 120g strúhaný syr ( cheddar, parmezán, mozzarella)
Postup
- Rúru si zapneme na 180°C. Karfiól si umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 15-20 minút.
- Zatiaľ si v jednej miske zmiešame múky, vínny kameň, červenú papriku, soľ, bylinky a korenie.
- V druhej miske si zmiešame vajíčka, vodu, kefír.
- Suché ingrediencie pridáme zmiešame s vajíčkovou zmesou. Pridáme nastrúhaný syr a upečený karfiól.
- Pečieme 20-25 minút.