Šaláty u nás nie sú len záležitosťou leta. Aj v zime sa dá vykúzliť parádny a sýty šalát. Ja som sa tentokrát rozhodla pre kamut. Poznáte ho? Ide o prapôvodnú odrodu pšenice, ktorá má výborné nutričné zloženie a je bohatá na živiny. Má jemne orieškovú chuť a buď si ju môžete pomlieť na múku, čo ale bežne doma nerobíte alebo si ho uvariť a pridať takto do šalátu napríklad. Je to výborné spestrenie.
Kamut som doladila sviežim grepom, sladko-kyslou zálievkou, bielou fazuľou, bylinkami, orechmi, syrom a fermentovanou zeleninou. Celé jedlo osvieži a nabije rozmanitými kultúrami. Je tam výborná!
Podľa mojich skúseností je najlepšie namočiť kamut na 24 hodín. Tak mu stačilo 25-30 minút varenia a bola perfektne pripravený. Strukoviny odporúčam tiež namočiť, ak však nemáte čas, môžete použiť nejakú strukovinu z konzervy.
Sýty no svieži šalát bohatej chuti. Presne taký dnes prinášam. Tu je recept.
Počet porcií: 2
Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie
zálievka
Postup
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292