
Kakaové zliepané koláčiky s nugátovým krémom, bielou čokoládou a lyofilozovaným ovocím
Tieto famózne zliepané koláčiky sú trošku zdĺhavejším Vianočným receptom. Teda oproti ostatným, ktoré som Vám priniesla, lebo ostatné boli naozaj až príliš jednoduché (matka na materskej v plnom prúde sťahovania sa jednoducho nezaprie 🙂 ) Takže, všetko je ok a prípravu zvládnete ľavou zadnou. Koláčiky sú naozaj neodolateľné! Kakaové cesto, nugátový krém, biela čokoláda a kyselkavé lyofilizované ovocie. Komboška ako hrom. Taká oživená klasika zliepaných koláčikov. Do krému som použila orieškový nugát Dr.Oetker. Najradšej ho vyjedám len tak samý, taký je skvelý! Ale veľmi sa hodí aj do rôznych náplní, napríklad do tejto. Spojila som ho s horkou čokoládou, troškou smotany a posekanými lieskovcami. Úplna dokonalosť!
A mne neostáva nič iné, len Vám zo srdca zapriať krásne, radostné a požehnané Vianoce. Nech ich prežijete s tými najbližšími, v láske, s úsmevom, vo vzácnom pokoji, bez uponáhlania, či nervozity, čo všetko by sme chceli ešte stihnúť. Nech Vás Podstata Vianoc naplní radosťou, že Láska je medzi nami. Užite si dni voľna, ľeňošenia, stretnutia s tými, ktorých máte radi, trošku prechádzok a veľa Vianočných rozprávok. Prajem si, aby nikto nebol sám .. majte krásne Vianoce!
Ingrediencie
- 130g zmäknuté maslo
- 100g špaldová hladká múka
- 60g špaldová celozrnná múka
- 50g mleté mandle
- štipka soli
- 1 vajíčko
- 90g kokosový cukor
- 25g holandské kakao
- 70g nugát dr.Oetker
- 30g horká čokoláda
- 40-50g smotana na šľahanie
- 30g lieskovce
- 30g biela čokoláda
- 15g smotana na šľahanie
- pomleté lyofilizované ovocie (ja som použila pomleté lyofilizované brusnice)
Postup
- Zo všetkých ingrediencí vypracujeme jednotné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na cca hodinku do chladničky.
- Zatiaľ si môžeme pripraviť krém.
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme nugát a čokoládu, spolu so smotanou na šľahanie. Odstavíme z ohňa.
- Lieskovce si v mixéry pomelieme na drobno. Lieskovce pridáme k nugátovej zmesi.
- Túto negátovo-lieskovcovú zmes necháme vychladnúť. Keď je poriadne vychladnútá, môžete ju vyšľahať, mixérom. Krém bude nadýchanejší a lepšie sa bude nanášať na upečené koláčiky.
- Cesto si rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske vyvaľkáme cez potravinovú fóliu. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, vždy v páre, aby sme ich vedeli potom zlepiť krémom. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 150°C, cca 12-15 minút.
- Koláčiky necháme vychladnúť a zliepame nugátovým krémom.
- Na polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu so smotanou na šľahanie.
- Lyžičkou alebo ozdobným vreckom polievame zliepané koláčiky, tak cik-cak, ako sa Vám to páči.
- Takto poliate koláčiky posypeme troškou pomletého lyofilizovaného ovocia. Vzniknu tak krásne farebne zladené koláčiky a kyselkavé lyofilizované ovocie im dodá sviežosť .