vegetariánske

Jarný šalát s bryndzou, jahodami a makovou zálievkou

 

Sezóna jahôd je tu! Super, však? Po minulé roky som chodila na samozber, kde som nazbierala aspoň desať kilo a nič iné som pár dni nejedla iba jahody. Mala som ich na raňajky, obed a večeru, robila som z nich  koláče, džem, nanuky .. Až som sa ich prejedla 🙂 .. A tak tento rok som sa rozhodla, že žiadne džemy z jahôd robiť nebudem, maximálne jeden pohárik chia jahodového džemu na rýchlu spotrebu, koláč iba jeden (na prianie môjho manžela), jednu várku zmrzliny, občas smoothie a budem si ich užívať len tak, čerstvé 🙂 . Zatiaľ sa mi moje predsavzatie darí a ja sa z nich tak akosi úplne jednoducho vytešujem, bez zdĺhavej práce s nimi .. A napríklad aj v takomto ľahunkom šaláte. Je veľmi jednoduchý, no zároveň kombinácia ingrediencií, ktoré v ňom nájdete tak super ladí dokopy! Pritom stačilo tak málo.. A maková zálievka na záver dodá dokonalú bodku k tomuto jarnému šalátu. A ako vy najradšej konzumujete jahody?

Ak hľadáte predsa typy na jahodové koláčiky a zmrzliny, na mojom blogu nájdete bezlepkový ricotta koláčik s jahodami, náš obľúbený nepečený jahodový cheesecake, jahodové nanuky  s mätou a chia semiačkami, jahodovo-limetkové nanuky, skvelú jahodovú cheesecake zmrzku,  zaujímavý cheesecake koláčik s jahodovým chia džemom alebo môj obľúbený obrátený jahodovo-mandľový koláčik s hroznými fotkami :). Ak sa rozhodnete pre nejaký z mojích receptov, pošlite mi fotku Vášho výtvoru, s ktorou sa aj ja rada ďalej podelím na mojich sociálných sieťach :).

Majte krásne dni, plné sladkých jahodových chvíľ! 🙂

 

Ingrediencie ( pre dve osoby) 

  • pár lístkov šalátu
  • 50g bryndza
  • hrsť vlašské orechy
  • 1/2 avokádo
  • 4 cherry rajčiny
  • kúsok uhorky
  • 6 jahôd
  • bazalka
  • medovka
  • pár hobliniek kokosu

 

  • 4 PL olivový olej
  • 1 PL celý mak
  • 1 ČL med
  • 1/2 ČL balzamiko

 

Postup

  1. Zeleninu si poumývame a nakrájame na štvrtinky, listy šalátu iba natrháme. Do misy dáme šalát, natrhanú brynzdu, rajčiny, avokádo, jahody, trošku orechov, pár lístkov bazalky a medovky a na dekoráciu pár hobliniek kokosu.
  2. Na zálievku si zmiešame olej, med, mak a balzamiko. Chvíľu pred podávaním polejeme šalát makovou zálievkou.

P.S. Mamiesto bryndze môžete použiť napríklad kozí alebo ovčí syr.

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *