
Indický dhal
Ako len máme radi toto rýchle a koreninami prevoňané jedlo! Šošovicový dhal je u nás doma veľmi často, či už len tak samý alebo s vajíčkom, grilovaným syrom alebo rybou. je to veľmi jednoduché jedlo a receptov na dhal je na internete neúrekom. ja Vám ponúkam našu obľúbenú verziu tohto jedla.
Dobrú chuť!
Počet porcií: 2
Čas prípravy: 20 minút
Ingrediencie
- 1 a pol šálky červenej šošovice
- prepustené maslo alebo olivový olej
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 ČL rímskej rasce
- 1/2 ČL koriandru (podrveného alebo mletého)
- 1/2 -1 ČL garam masaly
- 1/2 ČL kurkumy
- 2 paradajky
- 1 a štvrť šálky vody
- soľ
- voliteľné- chilli
- petržlenová vňať
Postup
- Niektorí červenú šošovicu nenamáčajú. Z časového hľadiska netreba, ja ju však namáčam pre minimalizovanie antinutirentov a ľahšiu dostupnosť dobrých látok. Takže ju pár hodín vopred namočíme do vody. Pred prípravou dhalu ju zlejeme, poriadne prepláchneme.
- Na prepustenom masle alebo olivovom oleji osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme všetky koreniny a na miernom ohni necháme prevoňať. Na panvicu pridáme scedenú šošovicu, nadrobno nakrájanú paradajky a zalejeme vodou.
- Varíme na miernom ohni cca 10-12 minút, aby sa šošovicu aj paradajky rozvarili. Celú zmes občas premiešame a ak je treba, pridáme ešte trošku vody. Na záver dochutíme petržlenovou vňaťou.