
Fermentovaná marhuľová nátierka
Toto je moja obľúbená fermentovaná nátierka, ktorú si pripravujeme hocikedy v roku, lebo nám na ňu stačia sušené marhule. Je skvelá do jogurtov, ku granole, na palacinky či lievance alebo ňou potrieť upečený korpus. Je jednoduchá na prípravu a je sladká aj napriek tomu, že ide o fermentovaný produkt. Tak nech sa páči. Skúste túto dobrotu.
Ingrediencie
- hrnček nesírených sušených marhúľ
- 1/3 ČL soli
- 2 PL srvátky
- 2-3 PL medu
Postup
- Sušené marhule zalejeme horúcou vodou a necháme 5 minút zmäknúť.
- Marhule scedíme, vložíme do mixéra, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme na jemnú hmotu. Podľa chuti si môžete pridať ešte med.
- Prikryjeme víčkom, zatiahneme a necháme dva dni pri izbovej teplote. Potom premiestnime do chladničky a spotrebujeme do 2 mesiacov.



