polievky

Cuketová krémová polievka

 

Je 5 hodín ráno a ja popíjam čerstvo, doma pomletú, kávu z nášho moka kávovaru. Za normálnych okolností by som ešte ležala v posteli, minimálne hladkala našu trojmesačnú dcérku v nádeji, že ešte zadriemka, aby som  aj ja mohla ešte pobudnúť v polohe ležmo. Ona je totižto veľmi skorý ranný vtáčik a už pred 5 ráno by vykúkala všade okolo seba. Ale dnes pečiem, na víkendovú svadbu, a moje pečenie sa zužuje na veľmi skoré rána a neskoré večere. Ak by niekto chcel tvrdiť, že materská je dovolenka, tak vidíte, že určite nie. Cez deň niečo stihnem upiecť, ale tú sú také „rýchlovky“ a nie sedem korpusov na ktoré sa musím sústrediť a postupne jeden po druhom dávať do rúry. Takže takéto pečenie na dlhé lakte mi ostáva práve na nočné bdenie. Ale ja som si to vybrala, som si toho plne vedomá 😉. A baví ma to, to je predsa hlavné. Aj keď, pri poslednom korpuse už zaspávam, ale to sa už cela rodina budí. Takže? Smola! Žiadny spánok, ale pokračovanie v nočnej či dennej? No nech to je akokoľvek, dnes, medzi pečením som si stihla spraviť kávičku, ktorú fakt zbožňujem (kupujeme celé zrná kvalitnej kávy, momentálne si fičíme káve Keňa, švagor nám ju odporučil a je fakt suprovská) a po troške spisujem tento príspevok.
A čo tu mám dnes pre Vás? Takúto ľahkú letnú polievku. A ako sa na letnú polievku patrí, je aj bleskurýchla, takže žiadne potenie sa pri dlhom varení 😊. Žiadne šúpanie a vydlabávanie cukety. Proste ju len celú pokrájate a švacnete do hrnca. Je svieža, chutná a zdraváááá … dobrú chuť!
Inak, ako to u mňa chodí, tento príspevok som dopísala až na druhý deň ráno .. s ďalšou dávkou kávy.. vitaj realita 😊

Ingrediencie

  • 6 menších cukiet (celej aj so šupkou, ja si vždy vyberám také menšie cukety)
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 PL masla
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať
  • bazalka
  • oregano
  • 150 ml smotany na varenie
  • voda
Postup
  1. Cukety si poriadne umyjeme a pokrájame na koliečka. Ak máte cukety striekané z obchodu, pokojne ich prepláchnite  prevarenou horúcou vodou a až potom pokrájajte. Cukety použijeme celé, aj so stredom, aj so šupkou.
  2. Cesnak, cibuľu a zemiaky ošúpeme. Cesnak odložíme bokom. Cibuľu a zemiaky pokrájame na drobno.
  3. V hrnci necháme zohriať olivový olej. Na ňom opečieme do zlatista cibuľu. Pridáme cuketu a zemiaky, chvíľku podusíme, zalejeme vodou ak chcete pridajte jeden bio bujón, osolíme, okoreníme a necháme variť do mäkka.
  4. Keď je zelenina uvarená, pridáme pretlačený cesnak a petržlenovú vňať.
  5. Rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme smotanu na varenie, lyžicu masla a dochutíme podľa toho, ako si prajete.

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *