Cottage cheese nátierka s medvedím cesnakom
Jar je už naozaj tu! Už ju nie je cítiť len vo vzduchu, ale je reálne tu. Teda dúfam, pretože pri počasí našej doby si človek nemôže byť istý asi ničím. Ale aspoň pre dnes to platí. Jar už môžeme vnímať všetkými našimi zmyslami.
Ja som si dnes z toľkej radosti kúpila kvetinky na balkón a už sa neviem dočkať, ako si ich zajtra zasadím a budem sa nimi každý deň kochať.
Dnes Vás nebudem zaťažovať mojimi historkami. Prinášam Vám ľahunkú jarnú nátierku z medvedieho cesnaku. Ani neviem ako vznikla. Cottage cheese na mňa zízal z chladničky už pár dní a môj dobrý svokrík nám včera priniesol medvedí cesnak zo Smoleníc. Vlastne, asi takto nejak aj vznikla 🙂 A hotová je za 5 minút aj s cestou . My ju máme dnes na večeru. Spolu s našim domácim kváskovým chlebíkom. Len tie rajčiny ešte nie sú naše. Na piatok možno pre niekoho príliš jednoduchá večera. Pre nás je to tá najlepšia piatkovo-pôstna večera.
Ingrediencie
- 1 cottage cheese
- 3 lyžice lučiny
- hrsť medvedieho cesnaku
- himalájska soľ
- trošičku ľanového oleja
- čierne korenie
- bazalka
Postup
- Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nakrájame na drobné kúsky.
- Cottage chees zmiešame s lučinou a troškou oleja. Primiešame medvedí cesnak.
- Osolíme, okoreníme a pridáme trošku bazalky.