zmrzliny

Čokoládová zmrzka

 

Leto už končí, ale ja som predsa stihla splniť svoj sľub jednej kamoške – že spravím čokoládovú zmrzku. Dlho som sa na ňu odhodlávala, kedže sme boli stále niekde vonku „pichnutí“. Ale tento týždeň som si už vstúpila do svedomia a sľub som zrealizovala. A ľutujem, že som to nespravila skôr, pretože táto čokoládová zmrzlina je fakt meeega dobrá! Použila som kokosové mlieko, kvalitnú tmavú čokoládu a jedinou, nie veľmi zdravou vecou je možno tá smotana na šľahanie. No ale čert to ber. Myslím si, že to nie ja zase taká katastrofa, však? Ešte je leto, tak si ju v pohoooo stíhate pripraviť. Je to šup šup, nič komplikované a aspoň viete, čo dávate do seba … stojí za to! 🙂 Môj Miško je môj veľký kritik (ale ja som mu za to vďačná, i keď sa ešte stále učím oprávnenú kritiku prijať s pokorou), a tak som znova očakávala, čo povie na túto zmrzku. Komentára som sa dočkala až trošku neskôr, keďže pri každom súste som počúvala len mňam, mňam, mňam …

Ingrediencie

  • 250ml kokosové mlieko
  • 60g trstinový cukor
  • 120g kvalitná horká čokoláda
  • 2 ČL holandské kakao
  • 250ml smotana na šľahanie

Postup
  1. Mlieko s cukrom dáme variť a keď zmes už vrie, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a preosiate kakao, odstavíme z ohňa a za stáleho miešania necháme pozvoľna rozpustiť.
  2. Zmes necháme vychladnúť a medzi časom si vyšľaháme smotanu na šľahanie.
  3. Šľahačku primiešame  do vyhladnutého krému.
  4. Ak chcete v zmrzline cítiť kúsky čokolády,  môžete do celej, ešte nezmrazenej hmoty teraz pridať kúsky nalámanej alebo nastrúhanej čokolády.
  5. Zmrzlinu dáme do nádoby a vložíme do mrazáku.
  6. Zmrzlinu je treba premiešavať. Prvé štyri hodiny ju môžete premiešať cca raz za pol hodinku.
  7. Celková doba mrazenia je okolo 5-6 hodín.

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *