Chia wafle ( bezlepkové, bez vajíčok, bezlaktózové )

 

Včera som dostala chuť na niečo sladke (ako inak) a času na pečenie veru nebolo. V chladničke bola smotana na šľahanie, ktorú už bolo treba niekde švacnúť, inak by skončila zle nedobre (to znamená v koši). A šľahačka sa mi asi najviac spája s jarmokom u nás v meste. Práve tam sme si každý rok dávali wafle s nutellou, kopcom šlahačky a s mandarinkami z konzervy. A bola to už taká klasika. Takže sa mi nečudujte, že pri pohľade na šlahačku ma napadli wafle. A dobre tak, pretože wafle ešte na blogu nemám. Ja som sa rozhodla pre také netradičné a iné. Tie Vaše si predsa spravíte hocikedy doma a nepotrebujete na tom môj recept :). Dnešne wafle sú bez vajíčok, bez lepku, bez laktózy, takže pre všetkých možných alergikov. No nie bez chuti. I nealergici a všežrúti si prídu na svoje. A inak počuli ste už o chia vajíčkach? Ja nie, až do včerajšieho poobedia. Sú to v podstate len obyčajné chia semiačka zaliate vriacou vodou, ktoré vytvoria skvelú štruktúru a dokážu cesto držať pohromade aj keď tam nejdú vajíčka. Parádny výmysel, teda aspoň na dnešné wafle. Veď vyskúšajte niekedy, tá textúra Vás dostane :).

Ingrediencie

  • 2 chia vajíčka ( 2 PL chia semiačok zmiešame s 6 a pol PL zovretej vody )
  • 1 šálka ryžovej múky
  • pol šálky pohánkovej múky
  • pol šálky kokosu
  • 1 ČL vínny kameň
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 2 a pol PL agáve sirup ( alebo med či cukor )
  • 1/3 šálky jablková presnidavka
  • 1 a pol šálky ryžového mlieka (alebo iného rastlinného )
  • kôra z jedného citróna
  • štipka soli

Postup 

  1. Chia semiačka zalejem vriacou vodou a poriadne premiešame. necháme chvíľku odstáť.
  2. V jednej mise zmiešame suché ingrediencie (múky, kokos, vínny kameň, citrónovú kôru a štipku soli).
  3. V druhej mise zmiešame presnidavku, vanilkový extrakt, agáve a mlieko. Pridáme chia vajíčka a metličkou poriadne premiešame.
  4. Suché a mokré ingrediencie poriadne premiešame spolu.
  5. Naberačkou dávame zmes do waflovača a pečieme do zlatista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.