
Chai latte
Parádničkové spojenie čierneho Pigi čaju, všakovakého korenia a napeničkovaného mlieka .. Také je voňavé chai latté. Musím sa priznať, že som si ho robila prvý krát. Hodí sa viac v zime, ale mne chutil aj mierne vychladený, takže nie je o čom 🙂 ..a tá zmes kardamonu, klinčekov, škorice, badiánu a zázvoru ma dostala do kolien.
A aj takto sa dá použiť, pre veľa ľudí možno všedný a nudný, čierny čaj. Áno, aj ja som si myslela, že čierny čaj je taký obyčajný, že z neho asi nič nevytvorím. Doma nám ho robila maminka, keď nám bolo blbo. Takže nejaké kreatívne spomienky na tento čaj u mňa nehľadajte. Ale od dnes naň nedám dopustiť! Je to nesmrteľný čaj :).
Ingrediencie
- 1 a pol šálky vody
- 1 ČL nastrúhaný čerstvý zázvor
- 3 ks škorica
- 2 ks badián
- 3/4 ČL mletý kardamon
- 2 ČL klinčeky
- 2 ČL med
- 2 vrecúška čierneho čaju (Popradský pigi čaj)
- 1 šálka mlieka
Postup
- Vodu s korením dáme do hrnca a privedieme do varu. Varíme cca 5 minút.
- Pridáme čierny čaj a varíme ešte 2-3 minutky.
- Pridáme med a premiešame. Scedíme od korenín a vyberieme čierny čaj.
- Mlieko mierne zohrejeme a vyšľaháme, aby nám vzniklo mierne napenené mlieko.
- Do 1/3 až do 1/2 pohára nalejeme čaj a jemne prilejeme napeničkované mlieko.
- Ozdobíme mletou škoricou trebárs.