vegetariánske

Cestoviny s brokolicovo-hráškovou omáčkou

Rýchla, zdravá, krásne farebná a tak chutná omáčka na cestoviny. To je naša obľúbená brokolicovo-hrášková omáčka!

Veď kto by mal more čase v týchto dňoch na dlhé varenie.. Povinností je neúrekom, stereotypu už viac než dosť a občas potrebujeme naozaj rýchlovku. Preto je táto omáčka ako stvorená na rýchle varenie. Hrášok ani brokolica nepotrebujú veľa času a tak máte túto omáčku pripravenú za pár minút.

My sme si ju doma veľmi obľúbili. Vyskúšajte ju tiež! A poviem Vám ešte niečo. Najviac nám k týmto cestovinám chutí podrvený balkánsky syr alebo feta. To je taká dobrota!

Tak dobrú chuť a smelo do prípravy.


Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 400 g cestovín
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hlávka brokolice
  • 200 g hrášku
  • cca 2 dcl vývaru alebo vody
  • trošku bieleho vína
  • soľ
  • hrsť bazalky
  • hrsť parmezánu
  • lyžica masla

na dozdobenie

  • balkánsky syr
  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Cestoviny dáme variť do mierne osolenej vody.
  2. Brokolicu nakrájame na ružičky, umyjeme a uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode. 1/3 brokolice odložíme bokom. Z 2/3 budeme robiť omáčku.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájam na tenké plátky.
  4. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a necháme osmahnúť. Pridáme hrášok a 2/3 brokolice, zalejeme troškou vína a vývaru (alebo vody) a varíme cca 5-7 minút. Ak pridávate vodu, nezabudnite zeleninu posoliť.
  5. Ak je brokolica aj hrášok mäkký, celú zmes premiestnime do mixéra, pridáme hrsť bazalky, parmezánu a lyžicu masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa potreby upravíme konzistenciu a dochutíme soľou či bylinkami.
  6. Cestoviny zmiešame s omáčkou, pridáme zvyšnú brokolicu a posypeme parmezánom alebo ako ja, balkánskym syrom, tak nám to veľmi chutí.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *