
Bryndzová & vajíčková nátierka
Školský čas už opäť začal.. A aj ja si živo spomínam tie chvíle, keď som si na konci prázdnin dávala dokopy peračník, všetky veci som si pekne poukladala, zorganizovala, naplánovala .. A prvý školský deň som s motýlikmi v bruchu vyštartovala do školských lavíc. Neviem, či som sa viac tešila alebo netešila. Ale asi viac tešila. Kamošky, super zážitky a trochu učenia k tomu. 🙂 . A pamätám si, ako cestou zo školy som chodila pozrieť moje babičky. Teda hlavne jednu, ku ktorej som chodila len tak, bez ohlásenia, iba na chvíľku, potešila som sa s ňou a aj s dedkom a šla domov … toto boli tie najkrajšie chvíle. Lebo títo starí rodičia boli tými najlepšími starými rodičmi na celom svete. A okrem starých rodičov si živo spomínam na všetky tie úžasné nátierky mojej maminky, ktoré nám robila na desiatu alebo na večeru.
Takže k školskému roku patria určite aj všakovaké nátierky. Dnes tu mám pre Vás takú maximálnu klasiku. Bryndzovú nátierku a vajíčkovú nátierku s mozzarellou. Ešte v dobe, keď som zakladala blog, som si povedala, že tieto klasické nátierky musím mať na blogu. Kvôli tradícii, kvôli ich chuti, kvôli mojej maminke, ktorá ich robí najlepšie, kvôli ich fotkám, ktoré som tu chcela mať .. a vlastne, nech je ten dôvod akýkoľvek, nech sa páči, slovenská klasika aj na mojom blogu.
BRYNDZOVÁ NÁTIERKA
Ingrediencie
- 250g bryndza
- 50g maslo
- 1 červená cibuľka
- soľ
- korenie
- 3 PL kyslá smotana
- 1 a 1/2 ČL červená paprika
- posekaná pažítka ak máte
Postup
- Bryndzu zmiešame zo zmäknutým maslom.
- Pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, pažítku a premiešame
- Osolíme, okoreníme, pridáme kyslú smotanu a červenú papriku.
VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA S MOZZARELLOU
Ingrediencie
- 5 vajíčok
- 200g lučina
- 1 mozzarella
- horčiča plnotučná
- soľ, korenie
- 2 PL kyslá smotana
- 1 červená cibuľa
Postup